18 °C Budapest

Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.11.08)

2019. november 8. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2019.11.08).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2019.11.08).

36 órás előrejelzés

Péntek reggel sokfelé ébredhetünk párás, ködös időre, délkeleten kisebb eső is előfordulhat. Nem lesz jelentős a légmozgás. A minimum-hőmérséklet 2 és 9 fok között alakul. Napközben délkeleten, keleten és északkeleten számíthatunk esőre, záporokra, de időnként az Alpokalján is csepereghet az eső. Máshol is sok felhő lesz az égen, csak rövid időre süthet ki a nap. Az északi-északnyugati tájakon élénk lehet a keleti-délkeleti szél. Délután 12-17 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombat reggel a Dunántúlon többfelé, valamint az északi tájakon is számítani kell kisebb esőre, egy-egy záporra, máshol kevesebb felhő lehet az égen, de helyenként pára, köd kialakulhat. A Dunántúl északi felén élénk lehet a délkeleti szél. 4 és 11 fok között alakul a minimum-hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken elsősorban délkeleten, keleten és északkeleten, valamint helyenként az Alpokalján találkozhatunk eső, zápor következtében vizes, csúszós utakkal, az intenzívebb csapadékgócokban néhol hirtelen lecsökkenő látástávolsággal. Hajnalban, reggel sokfelé pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat, esetenként ködszitálás is előfordulhat, mely miatt szintén nedvesek lehetnek egyes útszakaszok. Északon, északnyugaton élénk keleti-délkeleti széllökések csökkenthetik kissé a járművek menetstabilitását. Napközben a rövid napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken gyenge melegfronti hatás fog érvényesülni, emiatt álmosság, bágyadtság, dekoncentráltság jelentkezhet. A kevés napfény miatt romolhat hangulatunk. A párás, ködös reggeli órákban felerődödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. A nyirkos időben reggel alacsony lesz hőérzetünk, emiatt érdemes rétegesen öltözködni. Erősítsük immunrendszerünket! Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, C-vitaminban gazdag ételeket!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hójelentés

Havazás nem várható. A következő napokban is marad az átlagosnál enyhébb idő, az időnként előforduló csapadék eső, záporok formájában fog hullani.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm