Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.08.17)

Pénzcentrum2019. augusztus 17. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2019.08.17).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2019.08.17).

36 órás előrejelzés

Szombaton a napos időt fátyolfelhők, valamint időnként kisebb gomolyfelhők zavarhatják meg, de átmenetileg egy-egy gyenge futó zápor csak néhol északkeleten fordulhat elő. Az Alpokalján megélénkülhet a déli-délnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Vasárnap nyugatról kelet felé átvonul fölöttünk egy felhősáv, délutánra azonban a legtöbb helyen jelentősen csökken a felhőzet, több órára kisüt a nap. Csapadék nem várható. A Dunántúlon és néhol északon, északkeleten élénk, Sopron környékén erős lökések kísérhetik a déli-délnyugati szelet. Melegszik az idő. Hajnalban 11-19, délután már 26-34 fok valószínű.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton kezdetben helyenként pára-, ködfoltok okozhatnak korlátozott látási viszonyokat. Napközben többnyire száraz, változóan felhős-napos időre van kilátás, így kedvezőek lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Egy-egy gyenge zápor legfeljebb északkeleten okozhat átmenetileg nedves, csúszós útszakaszokat. Nyugaton a megélénkülő déli-délnyugati szél kissé csökkentheti a menetstabilitást. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton nem érkezik front a térségünkbe, kellemes hőmérsékletű, változóan felhős-napos nyári időre van kilátás, mely jó hatással lesz szervezetünkre. Reggel még előfordulhatnak hűvösebb tájak, itt átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. Napközben nyugaton a feltámadó délies szél válthat ki az érzékenyebbeknél ingerlékenységet, nyugtalanaságot. A melegedésre érzékenyek körében kisebb fejfájás, vérnyomás-ingadozás is előfordulhat. Az UV-sugárzás a naposabb tájakon és időszakokban erős lehet, óvjuk bőrünket, fogyasszunk megfelelő mennyiségű alkoholmentes folyadékot, szezonális zöldséget, gyümölcsöt!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,