Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.08.14)

Pénzcentrum2019. augusztus 14. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szerdán (2019.08.14).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szerdán (2019.08.14).

36 órás előrejelzés

Szerdára virradó éjszaka sokfelé kell esőre, kiadós záporokra, zivatarokra készülni. Délután még keleten és délen eshet, nyugat felől viszont felszakadozik a felhőzet. Az északi szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. Országszerte véget ér a hőség, 19-26 fok valószínű.

Csütörtökre kitisztul az ég, napközben kevés felhő lesz felettünk, északkeleten eshet még néhol kevés eső. Az ország keleti harmadán élénk marad az északi szél. Csípős lesz a hajnal, 8-17 fokig hűl a levegő. Délután 22-27 fokos csúcshőmérséklettel számolhatunk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szerdára virradó éjszaka, majd nappal sokfelé kell esőre, kiadós záporokra, zivatarokra készülni. Délután még keleten és délen eshet, nyugat felől viszont felszakadozik a felhőzet. Az átvonuló frontrendszerrel így sokfelé kell csúszós, vizes utakra, helyenként vízátfolyásokra készülni. Romlanak a látási viszonyok, megnő a féktáv. Az északnyuagti szél sokfelé erőssé, viharossá fokozódik, mely jelentősen csökkenti a járművek menetstabilitását. Vezessünk óvatosabban, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Szerdán hullámzó frontrendszer vonuál át térségünkön. A hidegfrontra érzékenyek körében görcsös panaszok jelentkezhetnek, általános lehet a fejfájás, a hasi- és izomgörcsök. A szív és keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők vérnyomás-ingadozást, keringési panaszokat és gyakori rosszullétet tapasztalhatnak. A szélre érzékenyeknél a front okozta tünetek fokozódhatnak, emellett ingerlékenység és nyugtalanság is felléphet. Az allergiás és asztmatikus tünetek, reakciók felerősödhetnek.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,