Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.08.13)

Pénzcentrum2019. augusztus 13. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most kedden (2019.08.13).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most kedden (2019.08.13).

36 órás előrejelzés

Kedden egy hidegfront hatására hajnalban nyugaton lehetnek záporok, napközben a középső tájakokon, késő estétől többfelé további záporok, elszórtan zivatarok alakulhatnak ki. Megerősödik, a Dunántúlon helyenként akár viharossá is fokozódhat az északnyugatira forduló szél. Északon és a Dunántúlon 25-30, másutt 31-37 fok valószínű. Szerdára virradó éjszaka sokfelé kell esőre, kiadós záporokra, zivatarokra készülni. Napközben még keleten eshet, nyugat felől viszont felszakadozik a felhőzet. Az északi szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. Országszerte véget ér a hőség, 19-26 fok valószínű.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Kedden eleinte az északi és dunántúli tájakon alakulhatnak ki záporok, zivatarok, majd estére egyre nagyobb területen ered el az eső, éjszakába nyúlóan nagy mennyiségű csapadék és viharok nehezíthetik a közlekedést. Csúszós, vizes útszakaszokra, helyenként vízátfolyásokra is számíthatunk, romlanak a látási viszonyok, megnő a féktáv. Északnyugatira fordul és a nap elérehaladtával egyre inkább a keleti tájakon is erőssé, viharossá fokozódik a szél, mely jelentősen csökkenti a járművek menetstabilitását. Vezessünk óvatosabban, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Kedden északnyugat felől egy hullámzó frontrendszer érkezik térségünkbe. A front ezen a napon a Dunántúli területeket és a középső tájakat érinti, a Tiszántúlon még marad a hőség. A hidegfrontra érzékenyek körében görcsös panaszok jelentkezhetnek, általános lehet a fejfájás, a hasi-és izomgörcsök. A szív és keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők vérnyomás-ingadozást, keringési panaszokat és gyakori rosszullétet tapasztalhatnak. A szélre érzékenyeknél a front okozta tünetek fokozódhatnak, emellett ingerlékenység és nyugtalanság is felléphet. A Tiszántúlon napközben még melegfronti hatásra kell számítani, az itt élők napját migrén, fáradékonyság és tompaság nehezíti. A kialakuló záporok, zivatarok fülledt időt, az asztmások számára légszomjat, nehézlégzést eredményez.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,