Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.06.24)

Pénzcentrum2019. június 24. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most hétfőn (2019.06.24).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most hétfőn (2019.06.24).

36 órás előrejelzés

Hétfőn már kevesebb helyen, főként az ország déli, délkeleti felében várhatóak záporok, zivatarok, északon, északnyugaton a napos időszakok mellett már nem várható csapadék. Több helyen megélénkül, északkeleten megerősödik az északi-északkeleti szél. Hajnalban 15-20, délután 26-31 fokra számíthatunk.

Kedden sok lesz a napsütés, egy-egy jelentéktelen futó zápor, esetleg zivatar csupán a déli tájakon fordulhat elő, de nem ez lesz a jellemző. A keleti-északkeleti szél időnként élénk lehet. Hajnalban 15-21, délután 29-34 fokot mérhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Hétfőre virradóan még többfelé, napközben főként az ország déli-délkeleti felén alakulhatnak ki záporok, zivatarok vizes, csúszós útszakaszokat, helyenként vízátfolyásokat, hirtelen lecsökkenő látástávolságot és viharos széllökéseket okozva. Zivataroktól függetlenül is többfelé élénk, északkeleten erős lehet az északi-északkeleti szél, amely jelentősebb mértékben is csökkentheti a menetstabilitást. Hajnalban, kora reggel főként a Dunántúlon pára-, ködfoltok okozhatnak korlátozott látási viszonyokat. Napközben a napos időszakokban ugyanakkor érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Hétfőn nem érkezik front, a melegedés miatt azonban az érzékenyebbek melegfronti jellegű tüneteket tapasztalhatnak. Tompaság, fáradtság, fejfájás, migrén egyaránt előfordulhat, de a tünetek nem lesznek intenzívek. A kissé változékony időben vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a záporok, zivatarok területén légszomj, nehézlégzés és mellkasi fájdalom egyaránt felléphet. A szelesebb nyugati és északkeleti tájakon ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat. Az UV-sugárzás a napos tájakon délelőtt 11 és délután 15 óra között erős lesz, gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, valamint igyunk elegendő vizet, ásványvizet!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,