8 °C Budapest

Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.04.01)

2019. április 1. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most hétfőn (2019.04.01).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most hétfőn (2019.04.01).

36 órás előrejelzés

Hétfőn feltámadó északkeleti széllel hidegfront érkezik. Gyenge zápor viszont csak kis eséllyel nyugaton alakulhat ki. Emellett országszerte kisüt hosszabb-rövidebb időszakokra a nap, több napsütés az ország keleti, délkeleti felén várható. Hajnalban 1-8, kora délután északkeleten 15-16, máshol 17-22 fokot mérhetünk, a legmelegebb délen lesz.

Kedd reggel keleten és nyugaton változóan, az ország középső harmada fölött gyengén felhős vagy derült lesz az ég. Csapadék nem várható. Főként az ország keleti felén marad élénk az északkeleti szél. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire -1 és +5 fok között, az Északi-középhegység derült, szélcsendes völgyeiben -2, -4 fok körül alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Hétfőn egy hidegfront érkezik ugyan, de marad a száraz idő, legfeljebb nyugaton fordulhat elő egy-egy jelentéktelen zápor következtében átmenetileg nedves, csúszós útszakasz. A közlekedésben leginkább az élénk, keleti országrészben erős, néhol viharos lökésekkel kísért északkeleti szél okozhat gondokat, emiatt ugyanis csökkenhet a járművek menetstabilitása. A naposabb időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Az óraátállítás megviselheti a szervezetet, emiatt tompulhatnak a reflexek, nem árt az óvatosság. A tavaszi időben egyre több a biciklis, motoros, ezért fokozottan figyeljünk utastársainkra! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Hétfőn hidegfronti hatás érvényesül, így az arra érzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok jelentkezhetnek, valamint vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok is előfordulhatnak. A tüneteket az élénk, erős szél is fokozhatja, valamint emiatt csökkenhet hőérzetünk, illetve ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk. Az UV-sugárzás többnyire a mérsékelt tartományban marad, azonban amennyiben bőre az érzékenyebb típusba tartozik, a délutáni órákban könnyen lepirulhat, ajánlott lehet a fényvédő krém használata! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hójelentés

Növekvő terhelés. A nyír pollenkoncentrációja már többfelé elérheti a magas szintet. A kőris, a juhar, a ciprus-, és tiszafafélék pollenkoncentrációja a közepes tartományban alakul, bár helyenként magas is lehet. A kültéri allergén gombák spóraszáma továbbra is jellemzően alacsony marad.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem