13 °C Budapest

Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.02.20)

2019. február 20. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szerdán (2019.02.20).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szerdán (2019.02.20).

36 órás előrejelzés

Szerdán egy gyenge hidegfront hatására többfelé feltámad a nyugati-északnyugati szél, és a felhőzet is többször megnövekedhet, északkeleten egy-egy zápor is kialakulhat. A keleti, északkeleti tájakon még párás, ködös idő indíthatja a napot, de tartós köd már nem valószínű. Hajnalban -3, +3, kora délután 9-15 fokot mérhetünk. Csütörtökön eleinte sok napsütésre számíthatunk, majd egy újabb hidegfront hatására észak felől megnövekszik a felhőzet. A késő délutáni óráktól egyre nagyobb területen ered el az eső. A nyugatias szél többfelé megélénkül. Napközben 9-13 fokra készülhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szerdán még keleten, északkeleten okozhat a reggeli köd korlátozott látási viszonyokat, de ezen a napon tartós ködtakaróra már nem kell számítanunk. Napközben azonban az északkeleti és délnyugati tájakat leszámítva megélénkül, északon erős lökésekkel járhat az északnyugatira forduló szél, mely csökkentheti a járművek menetstabilitását. több-kevesebb napsütésre mindenütt számíthatunk, így az alacsony napállásra való tekintettel érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Délután az északkeleti megyékben egy-egy zápor teheti átmenetileg vizessé, csúszóssá az utakat. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szerdán kettős fronthatás érvényesül. Egy közelítő hidegfront érkezése előtt keleten és délen a magasabb hőmérsékletek mellett gyenge melegfront jellegű tüneteket, így kisebb alvászavarokat, koncentrálási problémákat tapasztalhatnak az érzékenyek, de estére már ott is a hidegfront fejti ki hatását. Többeknél jelentkezhet görcsös típusú fejfájás, izom- és hasi görcsök, a megélénkülő szél pedig fokozhatja a problémát. A változás a szívbetegeket és a keringési rendellenességekkel élőket is megviseli vérnyomás-ingadozást, rosszullétet, szédülést tapasztalhatnak. A szél miatt a sok napsütés ellenére több fokkal csökken a hőérzet, ezért öltözzünk melegen, rétegesen! Az immunrendszer erősítése érdekében fogyasszunk vitaminban gazdag gyümölcsöket, zöldségeket!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Hójelentés

Havazás nem várható. Szerdán kevesebb, csütörtökön több csapadékra lehet számítani záporok, eső formájában.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem