6 °C Budapest

Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.12.10)

2018. december 10. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most hétfőn (2018.12.10).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most hétfőn (2018.12.10).

36 órás előrejelzés

Hétfő hajnalban hidegfront vonul át fölöttünk szórványos esővel, záporokkal, majd napközben a felhőátvonulások mellett hazánk nagy részén már hosszabb időszakokra kisüt a nap, északkeleten lehetnek tartósabban felhős körzetek. Elszórtan zápor, havas eső, a hegyekben hózápor is kialakulhat. Északkelet kivételével erős, időnként viharos lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Hajnalban -1, +5, délután 4-9 fokra készülhetünk.

Kedden északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, hosszabb napos időszakok délelőtt a Dunától keletre lehetnek. Északkeleten néhol, máshol több helyen kialakulhat kisebb eső, havas eső, hózápor. A nyugati-északnyugati szelet több helyen élénk, északnyugaton egy-egy erős lökés kísérheti. Hajnalban -5, +1, délután 1-6 fok várható.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Hétfőn északkelet kivételével sokfelé erős, helyenként viharos északnyugati szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. Elszórtan - elsősorban keleten, északkeleten és a Dunántúlon - alakulhat ki kisebb eső, egy-egy zápor, a magasabban fekvő területeken, késő délutántól már síkvidéken is havas eső, hózápor, így az érintett tájakon vizes, csúszós, helyenként latyakos, hajnalban északkeleten jeges, síkos útszakaszok is előfordulhatnak. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Hajnalban, reggel északkeleten foltokban pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. Vezessünk fokozott óvatossággal, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Hétfőn hidegfronti hatással kell számolnunk, így fejfájás, görcsös panaszok jelentkezhetnek, megnőhet a koraszülések száma. A tüneteket tovább fokozhatja az erős, viharos északnyugati szél, melynek hatására ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak is lehetünk és jelentősen csökken a hőérzet. A változékony idő megterhelő lehet a szív- és keringési rendszer betegségeivel küszködők számára is, körükben szédülés, vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Öltözzünk melegen, könnyen megfázhatunk! Növeljük a C-vitamin bevitelt, fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt, és ne feledkezzünk meg ilyenkor sem a megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztásáról!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hójelentés

Lehűlés veszi kezdetét. Hétfő hajnalban hidegfront érkezik, mögötte napról napra hidegebb lesz. Hétfőn egy-egy hózápor inkább még csak a hegyekben fordulhat elő.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem