9 °C Budapest

Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.10.06)

2018. október 6. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2018.10.06).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2018.10.06).

36 órás előrejelzés

Szombaton kezdetben országszerte marad a ragyogó napsütés, majd délnyugat felől fátyolfelhők érkeznek, a nyugati, délnyugati tájak fölé pedig vastagabb felhőzet, amelyből az esti órákban helyenként egy-egy zápor kialakulhat. A déli, délkeleti szél több helyen megélénkül. Hajnalban 0-8 fok, délután 20-26 fok várható.

Vasárnap a napos időszakok mellett már több lesz a felhő és kelet kivételével elszórtan alakulhat ki egy-egy zápor, főként nyugaton akár zivatar. A délies szél helyenként élénk lehet. Enyhébb lesz a hajnal, délután 20-25 fokra készülhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton az ország nagy részén ragyogó napsütésre, száraz utakra számíthatunk, így leginkább a napszemüvegekre lesz szükség vezetés közben. Nyugaton megvastagszik a felhőzet, helyenként zápor a késő délutáni, esti órákban alakulhat ki. Többfelé élénk déli, délkeleti szél csökkentheti a menetstabilitást. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton fronthatás nem várható. A hideg reggelen átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, majd napközben az erőteljes melegedés válthat ki az arra érzékenyeknél fejfájást, fáradékonyságot, koncentrálási problémát. A többfelé feltámadó szél miatt nyugtalanság jelentkezhet. A nagy hőingadozás a szív- és keringési rendszer betegségeivel küszködők körében vérnyomás-ingadozást okozhat. Országszerte kellemes időre, ragyogó napsütésre van kilátás, érdemes kimozdulni a szabadba. Reggelente öltözzünk rétegesen, növeljük a C-vitamin bevitelt, fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem