6 °C Budapest

Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.06.07)

2018. június 7. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most csütörtökön (2018.06.07).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most csütörtökön (2018.06.07).

36 órás előrejelzés

Csütörtök reggel változóan, erősen felhős időre ébredhetünk, helyenként egy-egy zápor, esetleg zivatar is előfordulhat. A Dunántúlon átmenetileg foltokban pára, köd is kialakulhat a hajnali órákban. Nem lesz jelentős a légmozgás, a szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. A legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul. Napközben sokfelé erősen gomolyfelhős időre számíthatunk, és több tájegységünkön is kialakulhatnak lokális jellegű záporok, zivatarok, helyenként heves viharok is lehetnek felhőszakadás, apró szemű jég és viharos szél kíséretében. Zivataroktól függetlenül nem lesz jelentős a szél, gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Péntek reggel gyengén, változóan felhős időre van kilátás, de északon, északkeleten erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, ezeken a tájakon záporok, zivatarok is előfordulhatnak. A Dunántúlon ismét kialakulhatnak pára- és ködfoltok. Zivataroktól távol gyenge, mérsékelt marad a keleti-délkeleti szél. A minimum-hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Csütörtökön záporok, zivatarok többfelé kialakulhatnak, így ismét vizes, csúszós útszakaszokra készülhetünk az érintett területeken. Intenzív zivatarok során hirtelen lecsökkenő látástávolságra, vízátfolyásokra, erős, viharos széllökésekre, ezáltal romló menetstabilitására, egyes helyeken jégesőre is készülni lehet. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Viharos környezetben parkoljunk távol a fáktól és oszlopoktól! Hajnalban a Dunántúlon foltokban pára, köd okozhat átmenetileg korlátozott látási viszonyokat. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Csütörtökön is folytatódik a meleg, fülledt, de frontmentes idő. A kevésbé érzékenyek körében is fáradtság, dekoncentráltság, alvászavar, fejfájás, migrén jelentkezhet. A fülledté váló levegő sokakat megviselhet, de főként az idősek, valamint a szív- és érrendszeri panaszoktól szenvedők számára lehet megterhelő, vérnyomás-ingadozás, nehézlégzés, rosszullét is felléphet. A többfelé kialakuló zivatarok területén átmenetileg az asztmások állapota is romolhat. Az UV-sugárzás szintje 11 és 15 óra között a naposabb tájakon erős fokozatot ér el, célszerű lesz gondoskodni bőrünk védelméről. A meleg időben ne feledkezzünk meg szervezetünk megfelelő mennyiségű folyadék-utánpótlásáról sem, kerüljük a nehéz, zsíros ételek fogyasztását!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem