17 °C Budapest

Ide járnak síelni a szegényebb magyarok

2016. január 16. 07:05

Idén későn kezdődött a szezon a hazai sípályákon, a nagyobb pályák is csak januárban tudtak kinyitni a túl enyhe időjárás miatt. Bár az egynapos felnőtt hétvégi belépőt is pár ezer forintból megúszhatjuk, de érdemes lehet a síelést inkább a hétköznapokra tervezni, mert akkor kevesebben vannak a pályákon és a jegy is olcsóbb lehet.


Hosszú várakozás után végre hozzánk is megérkezhet az igazi tél ezen a hétvégén. Az időjárás előrejelzés szerint van, ahol akár mínusz 10 fok is lehet, több helyen pedig havazás is várható. Ez pedig igazán jó hír a síelés szerelmeseinek, mert végre a magyar sípályákat is meglátogathatják.

Mire számíthat, aki most indul síelni?

Az eddigi évektől eltérően idén decemberben a téli szünet alatt csak "turistáskodni" mentek az emberek a Mátraszentistváni sípályára, hiszen a túlságosan enyhe időjárás miatt még nem lehetett síelni a pályákon.

Magyarországon általában 90 napos a síszezon, idén azonban csak januárban tudtunk kinyitni, de ha kedvező lesz az időjárás, akkor akár március végéig is nyitva lehetünk

- mondta el a Pénzcentrum megkeresésére Erbeszkorn Tamás, a Mátraszentistváni Sípark szóvivője.

Amint fagypont alatt van a hőmérséklet, már üzemelnek a hóágyúk és friss havon lehet síelni

- válaszolta kérdésünkre Ebele Bálint, a Nordica Eplény Síaréna szóvívője.

A nagyobb pályák tehát január elején kinyitottak, hiszen ott hóágyúkkal is tudják pótolni az elmaradt havazást, de több kisebb pálya még a természetes havat várja, ami talán végre ezen a hétvégén megérkezik.

Indulás előtt azonban mindenképpen tájékozódjunk, hogy kinyitott-e már az a sípálya, ahova menni szeretnénk.

A legtöbben, ha már felcsatolják itthon léceket, akkor legalább 1-2 napot végig síelnek, ami nem lehet véletlen, hiszen ezek a jegyek arányaiban sokkal olcsóbbak lehetnek, mint azok, amelyek csak 1 napra szólnak. De olyan sípálya is akad, ahol többnapos szezonbérletet is vásárolhatunk, vagyis nem kell két egymást követő napon síelni, a bérlettel ugyanis bármikor csúszhatunk, amíg tart az idény.

KATTINTS! Ha aktuális képeket szeretnél látni a magyar sípályákról

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mennyibe kerül?

Az síbérletek árai idén néhol minimálisan emelkedtek, de az emelés nem jellemző minden pályára vagy minden jegytípusra. Persze nem mindegy, hogy melyik hazai pályát választja az ember, de az egynapos síbérletek árai átlagosan 5-6 ezer forint körül mozognak. Íme néhány példa:

Persze a síbérlet árán felül ne felejtsük el az utazás költségeit sem, például Budapest és Mátraszentistván között oda-vissza 218 km-t kell autóznunk, ami egy átlagos 320 forintos benzinárral és 7 literes fogyasztással számolva 4900 forint körül jön ki. De ehhez persze még hozzácsaphatjuk az autópálya matrica költségét is amiből a legolcsóbb 10 napos 2 975 forint.

KATTINTS! Luxus? Százával, ezrével utaznak most ide a tehetős magyarok

{{EMBED:https://www.facebook.com/penzcentrum/posts/10153845375203762" data-title="" data-src="https://e.infogram.com/js/dist/embed.js?snm">Infogram beágyazás
infogram_0_magyar_sipalyak_adottsagai" title="Magyar sípályák adottságai}}

Persze a síbérlet árán felül ne felejtsük el az utazás költségeit sem, például Budapest és Mátraszentistván között oda-vissza 218 km-t kell autóznunk, ami egy átlagos 320 forintos benzinárral és 7 literes fogyasztással számolva 4900 forint körül jön ki. De ehhez persze még hozzácsaphatjuk az autópálya matrica költségét is amiből a legolcsóbb 10 napos 2 975 forint.

KATTINTS! Luxus? Százával, ezrével utaznak most ide a tehetős magyarok

{{EMBED:https://www.facebook.com/penzcentrum/posts/10153845375203762

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm