11 °C Budapest

Ide menekülnek ezen a hosszú hétvégén a magyarok: tudnak valamit?

2019. augusztus 12. 11:15

Az év negyedik hosszú hétvégéje előtt állunk, aki teheti, kihasználja a potya szabadnapot és elutazik pár napra. Ám ha még nem foglaltad le belföldi szállásodat, akkor jobb, ha igyekszel, mert pillanatokon belül megtelnek a hazai szállodák.

Az előttünk álló hosszú hétvégén rengetegen indulnak útnak hosszabb-rövidebb kikapcsolódásra, ahogy azt a Pénzcentrum korábban is megírta - akkor a külföldi lehetőségeket vettük górcső alá, most azonban nézzük meg, mi a helyzet belföldön: van egy még egyáltalán szabad hely?

A számok azt mutatják, hogy rengetegen elutazunk valahová a hosszú hétvégéken. Idén a korábbi hosszú hétvégéken, húsvétkor és pünkösdkor is megteltek a hazai hotelek: rendre 80 százalék feletti foglaltsággal mentek. a Szallas.hu elemzése alapján pedig idén tavalyi évhez képest még tovább, 57 százalékkal nő a forgalom.

A belföldi vendégek egyre inkább hozzászoknak, hogy a hosszú hétvégére időben kell szállást foglalni, ennek köszönhetően idén csökkenni látszik az utolsó perces keresések száma

- mondta el a Pénzcentrumnak Nagy Viktória, az Invia marketing menedszere. Aki mégis az utolsó hetekben keresne szállást az augusztus 20-i hétvégére, ritkán jár sikerrel, hiszen a szobák nagy része már hetekkel a kiemelt hétvége előtt elkelt.

A legkeresettebb idén is a Balaton környéke, itt már szinte lehetetlen szabad szobát találni. A magyar tengert az észak-alföldi régió követi a sorban, kiemelkedő fürdővárosával, Hajdúszoboszlóval, de Debrecen, a Tisza-tó környéke és Cserkeszőlő is a népszerű úti célok között van. Az egész évben nagy turistaforgalmat bonyolító Eger és környéke is bőven dobogós helyen szerepel a hosszú hétvégén. Sokan látogatnak a Mátrába és a miskolctapolcai barlangfürdőbe is. A Nyugat-Dunántúl legnépszerűbb települése idén Zalakaros, de Sárvárra és Sopronba is szép számmal érkeztek foglalások. Ám a vidék mellett a főváros is jól teljesít, de ez elsősorban a külföldieknek köszönhető.

Budapesten a Danubius Hotels Group augusztusi eredményeit pozitívan befolyásolja, hogy az erős nemzetközi szabadidős kereslet mellett számos olyan sport és kulturális rendezvény van a városban, ami tovább erősíti a keresletet

- mondta el a Pénzcentrumnak Bogár Zoltán, Danubius Hotels Group központi üzletfejlesztési igazgató. "Egyik ilyen fontos tényező, hogy az év jellemzően legerősebb forgalmú hete, a Forma1 Magyar Nagydíj idén átkerült júliusról augusztusra, de emellett fontos természetesen a töretlen népszerűségnek örvendő Sziget Fesztivál, valamint a FINA Junior úszó világbajnokság és a női röplabda EB is. Mivel a budapesti házakban a vendégek 90 százaléka külföldi, a forgalmunkat sokkal inkább az ezek tényezők befolyásolják, mint a magyarországi ünnepnapok és hosszúhétvégék.

Megteltek a szállodák

A Danubius számai is azt mutatják, hogy aki csak teheti, kihasználja az utolsó meleg napokat é s utazik: "Összességében idén is havi 90 százalék körüli foglaltságot várunk. A magas keresletnek és a tavasszal befejezett fejlesztéseinknek köszönhetően azonban havi átlagáraink bőven kétszámjegyű százalékos növekedést fognak mutatni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A balatonfüredi szállodáink népszerűsége töretlen. Az All Inclusive Hotel Marinában idén átadott óriási nyitott gyermek élménymedence tovább növelte a szálloda keresettségét. A belföldi piaci élénkülését segíti a SZÉP kártya használat növekedése is, a nyár első felében több olyan szállodánk is volt, ahol a SZÉP kártyás fizetések értéke a kétszeresére nőtt a tavalyinak.

Idén nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy szállodáink ne teljenek meg túl korán és azoknak a vendégeknek az igényét is ki tudjuk elégíteni, akik az utazás előtt csupán pár nappal döntenek. Bár teltházra számítunk mindkét balatonfüredi szállodánkban még van néhány elérhető szoba az augusztus 20-i hosszúhétvégére is.

Nagyon hasonló a helyzet a vidéki wellness szállodákban is. A legtöbb augusztusi napra már a most meglévő rendelésállomány alapján a foglaltság meghaladja a 90 százalékot, bár néhány üres szobánk még akad. A hosszúhétvégén biztosan teltházzal fogunk üzemelni. Augusztus utolsó hetére még egy kicsit több a szabad kapacitás.

Vannak még jó ajánlatok a piacon!

Egy kimagasló minőségű, 5 csillagos szállodában 4 napot tölthetünk el a hosszú hétvégén augusztus 16 és 19 között fejenként 98 900 forintért éjszakánként, az Invia ajánlatában, egy gyulai háromcsillagos, 4 éjszakán mini vakáció pedig 111 600 forintba kerül 2 főnek, félpanziós ellátással a Szállás.hu oldalán.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem