6 °C Budapest

Ide menekülnek az októberi nyárban a magyarok: tudnak valamit?

2019. október 22. 11:35

Az ország nagy wellness városai gyakorlatilag dugig vannak, már csak horror áron találni szállást. Aki azonban mégis szeretné jó áron kipihenni az ősz fáradalmait, az is találhat magának olcsó ajánlatokat, csak alaposan körül kell nézni az akciós ajánlatok között - ebben segít most a Pénzcentrum.

Habár idén az október 23. szerdára esik, ezért hosszú hétvégénk most nem lesz, mégis sokan hosszabbítják meg az ünnepet és használják ki az utolsó langyos napokat 2019-ben. Hiába járunk a naptár szerint már az ősz közepében, az időjárás egyelőre még tavaszi arcát mutatja felénk, és egész héten a maihoz hasonló idő várható napközben. A legmagasabb hőmérséklet, szerdán 20-26, csütörtökön 21-27 fok között alakul, de a hétvégében sem kell csalódnunk, pénteken 21-26, szombaton 19-24 fok lesz.

Miből utazunk?

A SZÉP-kártya a belföldi turizmus motorja, ezen juttatás nélkül nem is lett volna emelkedés a belföldi turizmusban a tavalyi évben - mondta el Szigetvári József, a Szállás.hu vezérigazgatója egy szeptemberi sajtótájékoztatón. Nemcsak többen utaznak a SZÉP-kártya miatt, de többet is költünk, mintha saját zsebből fizetnénk a nyaralást. A munkáltatók a bevezetés óta 130 milliárd forintot utaltak át a munkáltatóknak.

Jó hír, hogy a SZÉP-kártyára érkező juttatás a legfrissebb törvényi módosítások után már nem évül el. Ez azt jelenti, hogy az utalás évét követő második naptári év május 31-éig fel nem használt összegek mostantól nem vesznek el, de havidíjat kell utána fizetni, ami legfeljebb a megmaradt összeg 3 százaléka lehet. Erről, mármint az összeg és az utána fizetendő díj mértékéről a lejárat előtt 2 hónappal kapsz tájékoztatást.

Népszerű az október

Kiemelkedő mértékben nőtt a belföldi turizmus tavaly októberben: az előző év azonos időszakához képest 9,6 százalékkal nőtt a magyar vendégek száma, ami így meghaladta az 530 ezret - mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója decemberben. Várhatóan idén is hasonló tendenciára lehet készülni, hiszen a fogyasztás mértéke,üteme nem mutat csökkenést. 

Ha ősz, akkor wellness

Aki szívesen wellnessezne az elkövetkező napokban családostul, annak már annak vagy nagyon messzire kell utazni érte, vagy mélyen a zsebébe (pihenő kártyájába) kell nyúlnia. Budapesten már csak mindössze 14 wellness szálloda/panzió elérhető egy 2 gyermekes család számára, és nem árulunk el nagy titkot vele, hogy nem a legolcsóbbak maradtak a piacon a szállás.hu kínálatában. Négy fő négy éjszakára már csak 300 ezer forint környékén találhat szállást a fővárosban olyan szállodában ahol medence is van. 

A híres fürdővárosok közül Hajdúszoboszlón valamivel jobb a helyzet, ott még van választék és az árak is valamelyest mérsékeltebbek: apartmant már 94 ezer forintért is lehet bérelni szerdától vasárnapig, 3 csillagos hotelszobát 200 ezer forint környékén, 4 csillagost 250-300 ezer forint környékén.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Harkány gyakorlatilag megtelt, szállodában gyakorlatilag 4 főre már nem találunk helyet, és a Hévíz hoteleinek 98 százaléka is foglalt az október 23-27-i időpontokra a booking.com szerint. Gyulán is már csak 2 szállodában találtunk helyet egy család számára, mindkettő 300 ezer forint felett van 4 napra.

Lemerítette a nyár a kasszát? Hitelre van szükséged? A Pénzcentrum Kalkulátorában megtalálhatod a Neked szóló legjobb ajánlatot.

Mégis utaznál?

Aki mégis elutazna kipihenni az ősz fáradalmait, de nem szeretne százezreket költeni, azok számárais vannak remek ajánlatok - ezeket szedte össze most a Pénzcentrum:

  • A balatonalmádi négycsillagos Hunguest Hotel Bal Resort szállodájában tölthet el 2 éjszakát félpanzióval, aki még időben lefoglalja a szállást az Aldi Travel oldalán: fejenként 23 990 forintért 2 éjszakára.
  • A szintén négycsillagos siófoki CE Plaza Hotelben 2 felnőtt 3 napig 42 900 forintért szállhat meg, ha a Tesco utazás oldalán foglal.
  • A Bónusz Brigád oldalán vásárolt kuponodért cserébe az egerszalóki Nosztalgia fürdőben áztathatod magad és a D&A Vendégházban tölthetsz el 2 éjszakát fejenként 32 900 forintért.
  • 54 900 forintért a Gyopárosfürdőn a Corvus Aquában félpanziós ellátás mellett pihenhetsz két éjszakát, ha a szállásguru.hu oldalán keresztül foglalsz.
  • A zalakarosi Boni Családi Wellness Hotelben a wellnessakcio.hu-n keresztül fejenként 7990 forint/éjszaka áron lehet szállást foglalni az őszi szezonra.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm