13 °C Budapest

Ide menekülnek a húsvéti stressz elől az élelmes magyarok: tudnak valamit?

2019. április 16. 19:01

Több mint a négyszeresére nő a belföldi turizmus forgalma a húsvéti hosszú hétvégén az áprilisban szokásos adatokhoz képest, a tavalyi húsvéti időszakhoz viszonyítva pedig 87 százalékos a bővülés. Az átlagos foglalási érték 53 ezer forint, és jellemzően két éjre szól - derült ki friss, foglalási adataiból.

Több mint a négyszeresére nő a belföldi turizmus forgalma a húsvéti hosszú hétvégén az áprilisban szokásos adatokhoz képest, a tavalyi húsvéti időszakhoz viszonyítva pedig 87 százalékos a bővülés. Az átlagos foglalási érték 53 ezer forint, és jellemzően két éjre szól - derült ki a Szállás.hu adataiból.

A szállásfoglaló portál közleményében kiemeli: minden ötödik foglalást SZÉP-kártyával rendeznek, ezek átlagértéke 78 ezer forint. A legkedveltebb szállástípusok az apartmanok (25 százalék), a vendégházak (23 százalék) és a panziók (17 százalék), a kikapcsolódásra vágyók kétharmada ezek valamelyikébe foglalt szállást. A portál azt is közölte, hogy

Eger, Hajdúszoboszló és Gyula a legkeresettebb úti célok,

de Budapesten, Siófokon és Szegeden is sokan töltik majd a húsvétot. A legnépszerűbb belföldi települések tízes listáján még Nyíregyháza, Pécs, Hévíz és Miskolctapolca szerepelnek. A megyék közül Heves (13 százalék), Borsod-Abaúj-Zemplén (11 százalék) és Veszprém (8 százalék) részesül a legnagyobb arányban a forgalomból. A legtöbb turistát sorrendben a Hollókői Húsvéti Fesztivál, az egri vár és a Nyíregyházi Állatpark vonzza a Szallas.hu adatai szerint. 

A magyarok körében egyre népszerűbbek az ünnepi hosszú hétvégék is az üdülésre, jól példázza ezt a mostani kiemelt időszak is, az ismert wellness-szállodák már kitették a megtelt táblát - mondta Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketing menedzsere a közleményben. Hozzátette: a hosszú hétvégén nemcsak a párok, hanem a családok és baráti társaságok is útnak indulnak. Foglalásonként az átlagos létszám 3,4 fő. A szállásadók húsvéti fogásokkal, főtt sonkával, tojással, kaláccsal várják vendégeiket - ismertette. Népszerű programok még a népi játékok, a tojásfestés, az állatsimogatás és a tojáskeresés is.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm