2018. június 24. vasárnap Iván

Horvátországba mentek nyaralni? Ezeken a napokon nem érdemes elindulni


A magyarok többsége a főszezonban utazik, jellemzően belföldön, de sokan keresik fel az EU valamelyik országát is. A legnépszerűbb külföldi desztinációk továbbra is Horvátország, Olaszország, illetve Ausztria, de sokan mennek Spanyolországba, vagy épp Bulgáriába is. Nagyon nem mindegy azonban, mikor indulunk útnak, a célország ünnep- és munkaszüntei napjai ugyanis jócskán bekavarhatnak. Országonként mutatjuk a legkritikusabb dátumokat.

Elindult a visszaszámlálás, alig egy hónap múlva tömegével csomagolnak össze a magyar családok, és indulnak el kipihenni a munkával (és iskolával) töltött napok fáradalmait. A legtöbben az idei évben is belföldön - főként a Balatonnál - pihennek majd, de sokan lesznek, akik messzebbre merészkednek. Korábbi felmérések szerint a többnapos külföldi utazások majdnem kilenctizede az Európai Unió valamely országába irányult,

kiemelkedő célpont Olaszország, Ausztria és Spanyolország is.

Ha pedig megnézzük az eddigi foglalási adatokat a különböző utazási irodáknál, látható, hogy rengeteg magyar tölti majd a szabadságát Törökországban, Bulgáriában is, de Görögország is nagy népszerűségnek örvend a magyar utazók körében. Horvátországba és Egyiptomba is sokan utaznak majd, továbbá a Kanári-szigetek, Ciprus és Tunézia szintén keresett úti cél.

A magyarok többsége a főszezonban, vagyis június eleje/közepe és augusztus vége között utazik.

Éppen ezért sem árt tisztában lenni azzal, hogy az adott célországban nincs-e épp szünnap. A munkaszüneti napokon ugyanis az üzletek és a hivatalok zárva tarthatnak. Ha pedig utazásunkat bevásárló-körúttal kötjük össze, pláne érdemes ezeket a napokat kerülni. Számos nemzeti ünnep a hozzá kapcsolódó rendezvényekkel ugyanakkor pont egy-egy utazás célja is lehet.

NAGYÍTÁSHOZ KATTINTS A KÉPRE!

Az Európa Pont, azaz az Európai Bizottság információs és kulturális központja nemrég összeszedte, milyen dátumokra érdemes figyelni. A szünnapok száma sokszor az adott ország vallási, történelmi és kulturális gyökereitől függ. Fontos azt is tudnunk, hogy bár Európa legtöbb országában tartják a kereszténységhez kötődő ünnepnapokat, de ezek nem feltétlenül munkaszüneti napok. (A grafika a tagállamok által szolgáltatott, EUR-Lexben megjelent hivatalos adatokon alapul.)

JÓL JÖNNE 750 EZER FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 750 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja havi 23 460 forintos törlesztővel; de nem sokkal marad el ettől az UniCredit ajánlata sem, amelynél 23 717 forintos havi törlesztővel kalkulálhatunk. Emellett érdemes még megemlíteni a Cofidis, a K&H Bank, valamint az ERSTE Bank gyorskölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk