10 °C Budapest

Horrorárak a Balatonnál: ennyit tapsolnak el a fiatalok a Soundon

2019. július 6. 12:02

A Balaton Sound Európa egyik legkedveltebb eletronijus zenei feszziválja, amely idén is nagy népszerűségnek örvendett. A Pénzcentrum ellátogatott a helyszínre, hogy onnan számoljunk be Magyarország egyik leglátogatottabb eseményéről.

Nehéz megmondani, hogy mennyien vannak az idei Balaton Soundon, de a tömeg hatalmas - a sok embertől lépni sem lehet, ez pedig nem feltétlenül válik a fesztivál előnyére. A tömeg ugyanis valóban óriási, az tehát, hogy "lépni sem lehet" szószerint értendő.

A lejutás egyébként meglepően könnyen ment, az előzetes előrejelzések ellenere semmilyen dugó nem volt az M7-en. Az utat cirka másfél óra alatt abszolváltuk. Zamárdiban sem tapasztaltunk különösebb fennakadast, bár az erre autózóknak figyelniük kell az úton gyakran koordinálatlanul átvago fesztiválozókra.

A fesztivál maga hozza az eddig ismert (ár)színvonalat.

A The Chainsmokers péntek esti koncertjén alig volt értékelhető állóhely, a különböző stílusokat felvonultató sátrak pedig hajnalig televoltak. Az egész várost ellepik a fesztiválról távozó vagy oda érkező fiatalok.

Akárcsak az elmúlt években, a fesztivál idén is teljesen készpénzmentes, fizetni csak kártyával vagy fesztiválkártyával lehet. Viszont ennek költsége tranzakciónként 300 forint.

Az árak borsosak, de semmibem sem múlják felül a budapesti belvárosi árakat. Egy hamburger 1500-2000 forint, egy sört már 750 forintért megkapunk. Fontos újitas, hogy a söröspohárért 500 forintot kell fizetni, mit a fesztivál után visszaválthatunk. Az élelmesebbek meg tudnak vacsorázni 1000 forintbol, egy hotdog ugyanis ennyibe kerül.

A pizza valamivel drágább, azért már legalább 2000 forintot kell fizetnünk, ráadásul a minőség sem a legjobb - a mi rendelésünk pedig egyenesen hideg volt. A fesztiválon természetesen az alkohol a legdrágább: egy feles vodka akár 2000 forint is lehet, és nem a prémium minőségből. Egy jobb minőségű italért simán felszámolnak 3000 forintot.

Az igazan élelmesek azonban olcsón is megúszhatják.

Egyreszt mivel a fesztiválon folyamatosan üzemel egy Aldi, ahol diszkont arakom vásárolhatnak - bar a sor óriási. Másrészt a fesztivál mellett üzemel egy éjjel-nappali italdiszkont is, illetve egy kis étkezde, ahol átlagos büfé és diszkontáron tudunk vásárolni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az 1000-1500 forintos különbség megéri a gyaloglást. Ami a forgalmat illeti, a helyi diszkont tulajdonosa kérdésünkre elárulta:

Láttam már harapósabb Soundot.

A taxisokkal érdemes vigyázni: nekünk egy 500 metetes fuvart kínált egy jelzés nélküli taxis 3000 forintért. A külföldiek például könnyen bedőlhetnek az lyen átverésnek. A fesztivalon egyébként rengeteg a külföldi, főleg német és angol szót lehet hallani, de azért a magyarok vannak többségben, közülük is a fiatalabb korosztály. A szállodák árai borsosak, de így is aligha találunk már szabad szállást.

Szemmel láthatóan a város gyorséttermei is alkalmazkodtak a soundi árakhoz: a vasútállomás melletti büfében egy rántot sajt 2000 forint, egy gyrostál pedig 1800 forint. A fesztiváljegy ára sem alacsony, de ha belegondolunk, hogy sokan az itt fellépők közül önálló koncertjéért is elkérnek 20-30 ezer forintot, korrektnek nevezhető a belépők árazása.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem