13 °C Budapest

Horror árak a pesti karácsonyi vásáron: 3500 a hot dog, 2200 a sültkolbász

2019. november 8. 10:55

Ezekben a pillanatokban veszi kezdetét a 21. Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren. A nyitásra a Pénzcentrum is kilátogatott, hogy be tudjunk számolni a hangulatról és persze az árakról.

November 8-án, azaz ma nyitott a Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár. Budapest egyik legnépszerűbb téli programja idén 21. alkalommal várja az érdeklődőket kézműves termékekkel, hagyományos karácsonyi ételekkel, kulturális- és gyerekprogramokkal, foglalkozásokkal, koncertekkel. Péntek délelőtt még kb. 95 százalékosan volt kész a vásár, a Pénzcentrum helyszíni tudósítójának képein is látszik, hogy az utolsó simításokat végzik a bódékon, éttermeken.

Az utolsó simítások.

A szervezők szerint a vásár évente csaknem 800 ezer turistát vonz, főleg külföldieket, hiszen magyar szót csak elvétve hallani ezekben a hetekben Budapest egyik legszebb terén. Ennek egyik fő oka minden bizonnyal, hogy nem a hazai pénztárcákhoz igazították az árakat. A Pénzcentrum a nyitás pillanataiban már a helyszínen volt, hogy minél hamarabb be tudjunk számolni a hangulatról és természetesen az árakról.

Csak az jöjjön vacsorázni, akinek sok pénze van

Évről évre elcsodálkozunk, hogy mennyibe kerülnek az ételek, italok és a különféle ajándéktárgyak a legnagyobb pesti vásárban. Tudósítónk több ártáblát is lefotózott, innen derült ki, hogy egy sima, mezítelen lángosért egy ezrest kérnek, a sajtos-tejfölösért már 1500-at kell fizetni, ha pedig valaki raguval kéri, az 2700-ba kerül. Van tócsni is, az drágább, 1500 forint a sima, raguval pedig ez is 2700. A táblán látható még, hogy lehet rétest is enni, 900 forint egy darab, a különleges fánokért pedig egy ezrest kell fizetni. Aki pedig grill dogot akarna, 3500 forintot kell kicsengetnie.

Ezres a legolcsóbb lángos.

Kürtőskalácsot több helyen is lehet venni 1200-1800 forintért, és tudósítónk szerint egy deci forraltbor átlagosan 300 forintba kerül - de láttunk "diétás forraltbort is" 1000 forintos áron. Egy löket pálinkáért 1200-1300 forintot kérnek a bódékban.

Itt 1200 a kürtőskalács, ami viszonylag olcsó.

A nagyobb kajáldákban is hasonlóan horror árakra kell számítani: az egyik hely árlistáján látni, hogy egy adag grillezett csirkemell 2150 forint, a sült kolbász kenyérrel és mustárral 2200, a hurka ugyanezekkel pedig 1800 forint. Itt a rétesért már egy ezrest kérnek, ahogy a savanyúságért is. A csirke brassóiért 3250 forintot kell fizetni, ahogyan a marhapörköltért is például, egy adag sztrapacska pedig 2800-ba kerül.

Húzós tud lenni egy családi vacsora.

A gyümölcsből készült kézműves valamiknek is megkérik az árát:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nagyon szépek, ellenben nem olcsók.

Tavaly a Pénzcentrum külföldieket is megkérdezett arról, hogy szerintük drága-e a vásár. A legtöbben azt mondták, hogy egyáltalán nem az otthoni árakhoz képest, de akadt olyan turista is, aki kijelentette: nem tudja, de nem is érdekli mennyiért adják a dolgokat, mindent megvesz, amit csak akar.

Karácsonyi vásárok közel és távol

A vásár-rajongóknak 2019-ben pedig még több szórakozási lehetőséggel készül a főváros, ugyanis a Vörösmarty tér mellett már a Deák téren és a Fővám téren is élvezhetik a karácsonyi vásárok pezsgő hangulatát november 8-ától egészen január 1-jéig.

A Bazilikánál 2019. november 22. és 2020. január 1. között csodálhatjuk meg a korcsolyapályáról a fényfestést és az ízeket, a Jókai téren és Óbudán 2019. november 29 -és december 23. között, de november végétől karácsonyig szinte az összes magyarországi nagyvárosban lesz ünnepi készülődés Soprontól Debrecenig.

Aki pedig hajlandó még utazni is a hangulat kedvéért, annak Bécs a megfelelő helyszín: csaknem húsz adventi vásár és karácsonyi falu nyitja meg kapuit a napokban az osztrák fővárosban. A híres Christkindlmarkt november 15 és december 26. között várja az érdeklődőket.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm