2020. július 13. hétfő Jenő

Horror a magyar utakon: így tarthatja meg egy gyorshajtás-függő a jogosítványát


Bács-Kiskun megyében egy bordó Opellel 2019 szeptembere és 2020. május 13. között 73 alkalommal lépték át a megengedett legnagyobb sebességet. Mégis megmaradhat a sofőr jogosítványa!

Bács-Kiskun megyében egy bordó Opellel 2019 szeptembere és 2020. május 13. között 73 alkalommal lépték át a megengedett legnagyobb sebességet. A notórius gyorshatjó ezzel eddig 2,5 milliós bírságot szedett össze.

Az autó forgalmi engedélyét ugyan bevonták, de a sofőr nemhogy megtarthatta jogosítványát, még büntetőpontokat sem kapott

- írja a Bpiautosok.hu. Ennek pedig az az oka, hogy létezik egy jogi kiskapu, miszerint ha egy szabálytalanságot elkövető autóst nem érnek tetten, csupán az autójáról készül felvétel, akkor a hatóság az objektív felelősség elve alapján az üzembentartót (legtöbbször egyben tulajdonost) bünteti meg. 

Igen ám, csakhogy ha az üzembentartó azt mondja, hogy nem ő vezette az autót, és megmondani sem tudja, hogy ki ült a kocsijában, akkor a hatóság tehetetlen - legalábbis a jogosítvány bevonása szempontjából.

A rendőrség szerinte a szóban forgó ügyek mindegyikében az objektív felelősség elvén alapuló eljárás indult a gépjármű üzembentartójával szemben, amely során a gépjármű vezetőjének személye nem került beazonosításra."

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS