2020. július 4. szombat Ulrik

Holnemvolt Park, Mesevár is épül a volt Vidámpark helyén


Az idén megkezdődnek egyes beruházások a volt Vidámpark területén, amelyet az Állatkert kapott meg; kiépül a Holnemvolt Park, a Mesevár és megkezdődik egy 15 milliárdos fejlesztés, a Pannon Ősvadon is - írta keddi számában a Világgazdaság.


Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője a lapnak azt mondta: a Pannon Ősvadon középtávú létrehozásának előkészítésére 291,9 millió forintos állami támogatás áll rendelkezésre a főváros idei költségvetésében, a középtávra tervezett beruházást 15 milliárdból hoznák létre. A Pannon Ősvadon egy biodóm típusú létesítmény, azaz egy nagy terjedelmű szubtrópusi csarnok a hozzá tartozó kifutórendszerekkel.

A gazdasági udvarban álló egykori szolgálati épületben egy Mesevárat hoznak létre, ahol szelíd és a mesékből ismerős állatokkal találkozhatnak a látogatók. Idén erre 90,8 milliót szánnak.

A Holnemvolt Parkban már az idén is terveznek látogatókat fogadni, ezért a főváros 51,2 milliós fejlesztési forrást ad. Ide költöztetik át például a tevéket, flamingókat, de új állatok is lesznek ezen a területen: szarvasfélék, Heck-marha, vaddisznók, struccok.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk