21 °C Budapest

Hibás lehet a légzsák ezekben a kocsikban: a csere térítésmentes

2020. augusztus 12. 08:01

Érdemes ellenőrizni, hogy járművünket visszahívták-e Takata légzsákcserére vagy más biztonsági okból kifolyólag. Az érintett légzsákok ammónium-nitrátot tartalmaznak, mely a hatalmas bejrúti robbanásban is közrejátszott. Mindezek ellenére a csődöt jelentő légzsák beszállító - mely épp az Egyesült Államok legjelentősebb visszahívását folytatja -, a Takata egykori tanácsadójának elmondása szerint még mindig olyan autók milliói vannak az utakon, melyeket a hibás légzsákpatronokkal szereltek fel. Ezekben ammónium-nitrátot használnak hajtóanyagként, így magukban hordozzák a halálos robbanás veszélyét.

"Nagy valószínűséggel az országban közel félmillió kilogramm található az emberek autójában" - nyilatkozta Jerry Cox, a korábban a Takatának dolgozó ügyvéd - írja az autopro.hu. Az Országos Közúti Közlekedésbiztonsági Igazgatóság (NHTSA: National Highway Traffic Safety Administration) adatai alapján készített számításai szerint eddig 12 millió olyan járművet hívtak vissza hibás légzsákkal, melyek javítását még nem végezték el.

Amiről a kimutatások nem beszélnek, hogy 30 millió autó szaladgál az utakon, melyeket még csak vissza sem hívtak

- mondta. Az NHTSA szerint 2013 óta körülbelül 63 millió meghibásodott Takata légzsákkal felszerelt, 19 autógyártótól származó járművet hívtak vissza, mellyel az Egyesült Államok minden idők legnagyobb visszahívási botrányává nőtte ki magát az eset. A légzsákpatronok hajlamosak felrobbanni, főleg forró és párás feltételek között, és fémrepeszeket kilőni az utastérbe. Hivatalos források szerint az Egyesült Államokban eddig 16 halálos balesetért és legalább 250 sérülésért, világszinten pedig 25 halálos esetért felelősek a Takata hibás légzsákjai.

Olcsóbbb, de veszélyesebb

A Takata eredetileg azért fejlesztett ammónium-nitrát légzsákpatronokat, hogy az OEM megrendelők csökkenthessék kiadásaikat. Cox elmondása szerint az új kemikália a versenytársak által használt guanidin-nitrát tizedébe került - azonban számos mérnök fenntartással kezeli. Az egyik rivális, az Autoliv a Takata patronok vizsgálatakor arra az eredményre jutott, hogy nem biztonságosak és a légzsák fém tartály házát repeszekre szaggathatják.

A támogatás annyit jelent, hogy a kereskedőknek térítésmentesen kell kicserélniük az eszközt. Az NHTSA annyiban segíti az Egyesült Államokbeli fogyasztók életét, hogy alvázszám alapján kideríthető, amennyiben a tulajdonos járműve érintett a visszahívásban. A hibás Takata légzsákokkal felszerelt járművekről listát vezetnek a gyártók is.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm