12 °C Budapest

Hiába drágább minden: megteltek a szállodák szilveszterkor

2015. december 28. 14:00

2015 utolsó napjaiban nagy rohamra készülhetnek a hazai szállásadók, ugyanis a drágább szálláshelyek ellenére a legtöbb teljesen megtelt. A házigazdák bőséges menüvel, sztárfellépővel és show-műsorral szórakoztatják majd a vendégeket.

2015 utolsó napjaiban nagy rohamra készülhetnek a hazai szállásadók: az óévet valamilyen szálláshelyen búcsúztatók többsége már december 30-án útra kel, és a pihenést egészen az új év második napjáig ott tölti. A házigazdák bőséges menüvel, sztárfellépővel és show-műsorral emelik az üdülés fényét, a legtöbb vendégre az átlagosan 50 százalékkal drágább szálláshelyeken sorrendben Budapest, Hajdúszoboszló és Eger számíthat- derült ki a Szallas.hu friss foglalási adataiból.

Idén különösen örülhetnek a szállásadók, hiszen általában a két éjszakás csomagajánlatok a legnépszerűbbek a téli hónapokban, az óévbúcsúztatás idejére viszont nagyrészt a 4 nap/3 éj konstrukciókat keresték a vendégek. Még úgy is, hogy átlagosan közel 50 százalékkal drágábban tudunk kikapcsolódni az év utolsó napjaiban

 - mondta el Dorcsinecz József, a Szallas.hu alapítója.

A szállodák által kínált szilveszteri csomagokban különleges helyet kap az alaposan megválogatott ételsor - úgy az éjféli, mint a másnapi menü tekintetében -, ezért sok helyen kerül malacsült és lencse az asztalokra, de a kísérőprogramokra is nagy gondot fordítanak a vendéglátók.

Ahhoz, hogy az este igazán különleges és emlékezetes maradjon, már nem elegendő tűzijátékkal, tombolával és pezsgővel készülni, ezért a nagyobb szállodákban show-műsor és sztárvendég várják az óévzáró vendégeket

 - tette hozzá Dorcsinecz József.

Népszerű tematika a kaszinó jellegű vagy a retró hangulat, a bűvész-, humorista- és táncshow is, de kétségkívül az énekesek viszik a prímet ilyenkor: Caramellel, Vastag Csabával, Peter Srámekkel vagy akár a Balázs-Korda házaspárral is koccinthatunk az újév örömére.

Mik a legnépszerűbb szilveszteri úti célok?

Budapest és Siófok mellett idén is a fürdővárosok - Hajdúszoboszló, Eger, Gyula - a legnépszerűbb szilveszteri úti célok.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Egy tipikus, 2 fős, 2 éjszakás szilveszteri  utazás körülbelül 70 ezer forintba kerül, de a legnagyobb értékű év végi foglalás  például 1,7 millió forintba került. Aki keres, találhat magának olcsóbban is, - akár 1700 forintért - szállást az év utolsó napjára, például az ilyenkor rendkívül népszerű faházakban. A külföldön szilveszterező magyarok az idei évben a három közeli királyi fővárosba - Bécsbe, Prágába és Pozsonyba - látogatnak, de sokan mennek Zakopanéba és Kassára is.

A 10 legnépszerűbb belföldi utazási célpont szilveszterkor

1. Budapest
2. Hajdúszoboszló
3. Eger
4. Siófok
5. Gyula
6. Pécs
7. Miskolctapolca
8. Szeged
9. Debrecen
10. Sárvár

A 10 legnépszerűbb külföldi utazási célpont szilveszterkor

1. Prága
2. Bécs
3. Zakopane
4. Kassa
5. Szováta
6. Pozsony
7. Parajd
8. Kolozsvár
9. Krakkó
10. Nyitra

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem