2020. július 9. csütörtök Lukrécia

Hiába a terror, ismét népszerű úticél Egyiptom és Tunézia


Közeleg a nyár, a legtöbben már nagy erőkkel szervezik az idei nyaralást, mások pedig már túl is vannak ezen. Utánajártunk, mik a legnépszerűbb úticélok 2017-ben, és hogy miből finanszírozzák a külföldi pihenést a magyarok.

Bár még csak április van, sokan már a nyaralásról álmodoznak. Homok, tengerpart, nyugalom - más nem is kell a boldogsághoz. A legtöbb utazási irodában március végéig tartottak az előfoglalási akciók. Ha lecsúsztunk róla sem kell elkeseredni, nincs még késő megszervezni álmaink útját.

Ha utazásról van szó, nem vagyunk restek: a lakosság turisztikai célú utazásainak száma és a turisztikai kiadások összege három éve folyamatosan emelkedik, 2016-ra meghaladta a 2008. évi gazdasági válság előtti szintet a KSH adatai szerint. 2016 harmadik negyedévében például a magyarok 5,5 millió alkalommal utaztak külföldre, 7,7 százalékkal többször, mint 2015 III. negyedévében. Többet is költünk, 251 milliárd forint ment el az utazással kapcsolatos költségekre, 16 százalékkal több, mint 2015 III. negyedévében. tavaly nagy sláger volt Horvátország és Görögország, megnéztük, hogy mi lesz a legnépszerűbb úticél az eddigi foglalások alapján.

Az elmúlt években az Egyiptomban és Tunéziában történt terrortámadások miatt ugyan megcsappant az odautazó turisták száma,

idén azonban már ismét nagy az érdeklődés a két észak-afrikai ország iránt

- tudtuk meg a Kartago Tours-tól megtudtuk. E mellett az előfoglalások alapján nagyon népszerűek náluk a görög szigetek is.

Bulgária kereslete is egyre inkább növekszik, de Görögország és a Spanyol úti célok is kiemelkedő foglaltságokat mutatnak - közölte a Neckermann utazási iroda. A magyar idegenvezetős körútjaikból és egyéni és csoportos hajóútjaikból is rekordközeli értékesítést értek el márciusig.

Az izraeli körút a legnépszerűbb a katalógus kínálatból az eddigi foglalások alapján az OTP Travelnél. Az utazási irodánál lehetőség van arra is, hogy az ügyfél megálmodja álmai nyaralását, az iroda pedig segít megszervezni. Az ilyesféle egyéni utak közül jelenleg Olaszország, Horvátország és Görögország a legkedveltebb úticél.

Egyértelműen elmondható, hogy leginkább az európai desztinációkat választják az utasok, a magyarok körében a kedvenc úticél változatlanul Görögország és Horvátország, de nagy kedvencnek számít továbbá Bulgária, Olaszország és Spanyolország is - tudtuk meg a Télen-Nyáron utazási irodától, ami hangsúlyozta, ők is tapasztalták, hogy újra elkezdtek érdeklődni utasok Egyiptom és Törökország iránt.

Utazunk, de mégis miből?

A tavalyi évben a személyi kölcsön piacon nem túlzás azt mondani, hogy robbanás következett be, az MNB adatai szerint 61 százalékkal több személyi kölcsönt vettek fel az emberek, mint 2015-ben.  Az OTP Bankban például tavaly már 100 ezer feletti személyi kölcsön igénylést rögzítettek, a K&H pedig 14 milliárd forint összegű folyósított állománnyal zárta a 2016-os évet, ami 39 százalékos éves szintű növekedést jelentett.

A személyi kölcsönfelvételeket tekintve a Cofidisnél egyébként erősebb hónapként tartják számon az augusztust, az iskolakezdés révén, és a novemberi-decemberi időszakot a karácsonyi ünnepek miatt, a Raiffeisen Banknál tavaly kiemelkedő szezonnak számított a nyári hónapok és persze az év vége.

Legtöbben ingatlan felújításra, autóvásárlásra és korábbi hitelek kiváltására igénylik a személyi kölcsönöket, ezek az igénylések körülbelül 75 százalékát jelentik. A fennmaradó részen osztozik az összes egyéb felhasználási cél, köztük az utazás is. A bankok válaszaiból megtudtuk, a felvett személyi kölcsön összege átlagosan 1 millió forint körül alakul, a futamidő átlagosan 5 év körül mozgott.

Ha esetleg akár nyaralás, akár más célból fontolgatod, hogy szeméyli kölcsönt igényelsz, a Pénzcentrum kalkulátorát használva segítünk, hogy megtaláld a legjobb konstrukciót. 1 millió forinttal és 5 éves futamidővel számoltunk az alapbeállítással, vagyis aszerint, hogy keresetünk nem haladja meg a havi nettó 250 ezer forintot. Az otthonszépítő és ingatlanfelújítása személyi kölcsönöket most nem vettük figyelembe.

Jó választás lehet a K&H bank személyi kölcsöne. A törlesztőrészlet így havonta 23263 forint, a THM 14,92 százalék.  A teljes futamidőre garantálják a fix törlesztőrészletet, és nem kell számolnunk semmilyen induló költséggel.

A Cofidis Fapados kölcsönénél a hitelbírálat akár 10 perc alatt megvan online,  a törlesztőrészlete 23710 forint, a THM 15,90 százalék. Ezt a kölcsönt akkor igényelhetjük, ha a havi nettó keresetünk eléri a 130 ezer forintot.

Fix akciós kamat és 1 százalékos online kamatkedvezmény jár, ha az OTP Bank akciós személyi kölcsönét választjuk. Ennek havi törlesztője 25388 forint,  a THM 19,53 százalék.

Ha az Erste Bank Akciós Most Személyi Kölcsönét választjuk, nem kötelező a bankhoz utalni a fizetésünket, a havi törlesztőrsézlet 23216 forint, a THM 15,78 százalék.

 

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS