18 °C Budapest

Hétfő reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2021. március 8.)

2021. március 8. 07:45

Nem akarsz lemaradni a közelmúlt fontos híreiről, a nagy boltláncok akcióiról vagy éppen a lottószámokról? Nem tudod eldönteni, hogy melegen öltözz, vagy lengén? Vagy csak a forint aktuális árfolyamára vagy kíváncsi? A Pénzcentrumon most minden fontos információt elolvashatsz egy helyen! 2021. március 8., hétfő.

Névnap

Zoltán

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 367.03 Ft
USD: 308.28 Ft
CHF: 330.80 Ft
GBP: 426.21 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX Index: 43269.00
OTP: 13360 Ft
MOL: 2210 Ft
RICHTER: 8280 Ft

HatoslottóX

A sorsolás dátuma: 2021.03.07.
Az Hatoslottó nyerőszámai a 9. héten emelkedő számsorrendben a következők:
8, 14, 17, 21, 22, 40,.
Joker: 438116

Ezen a héten (9.) nem volt telitalálat; a 10. játékhét várható főnyereménye 430 millió forint lesz a Hatoslottón.

További nyeremények:

5 találat: egyenként 570 995 forint
4 találat: egyenként 8 430 forint
3 találat: egyenként 2 060 forint

A 10. játékhét várható főnyereménye 430 millió forint lesz a Hatoslottón.

Országos középtávú előrejelzés

Március 8. hétfő: A többórás napsütés mellett a nap első felében a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén lehet átmenetileg vastagabb a felhőzet, illetve délután északon, északkeleten fordulhatnak elő erősebben felhős időszakok. Délután, este az Északi-középhegységben és az Alföld északi felén alakulhat ki helyenként zápor, hózápor. Az északi, északnyugati szelet többfelé élénk, a Dunántúli-középhegységben néhol erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul. Késő estére -3, +3 fokra hűl le a levegő.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Március 9. kedd: A nap első felében többnyire gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég. Délutántól az északi, északnyugati megyékben vastagabb felhőzet jelenik meg, amely estétől dél, délkelé terjeszkedik, azonban számottevő csapadék ebből sem várható. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A csúcshőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Március 10. szerda: Északnyugat felől csökken a felhőzet, és gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Legfeljebb jelentéktelen zápor, hózápor fordulhat elő néhány helyen. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik. A minimum-hőmérséklet +1 és -6, a maximum 5 és 10 fok között várható.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Hétfő napközben többfelé megélénkül, megerősödik az északnyugati szél, ami iránytartási problémát okozhat. Az északkeleti megyékben a záporok, hózáporok miatt átmenetileg csúszósak, síkosak lehetnek az utak.

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Hideg fronthatás. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik.

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm