2021. március 1. hétfő Albin

Hatalmasat bukott Gerendai Károly: tavasszal derül ki, mi lesz a Sziget fesztivál sorsa


Bár a válság miatt már eddig is százmilliókat bukott Gerendai Károly, a vendéglátásban és a turizmusban is érdekelt a Sziget Fesztivál alapítója, ezzel együtt is szerencsésnek vallja magát. Azt viszont nem érti, miért nem támogatja a kormány a fesztiváljaik megmentését, hiszen "ahhoz képest, hogy eddig csak 1-2 százaléknyi közpénz volt bennük, minden évben sokmilliárdos hasznot termeltek az országnak".

"Nem csak anyagilag, lelkileg is megvisel ez a válság. Építeni, és nem leépíteni szeretek" - mondta el a HVG-nek adott interjújában Gerendai Károly. Ezt a két szektort érintette talán leginkább a koronavírus-járvány miatti válság, "most félre kellett tennem a tervezgetést, és válságmenedzser üzemmódba kapcsolni" - mondta. Több százmilliót éget el azokból a milliárdokból, amelyeket 2017-ben a Sziget többségi tulajdonrészének eladásáért kapott, de hangsúlyozta:

Én még szerencsés vagyok, mert legalább volt miből áldoznom a vállalkozásaim életben tartására.

Három éttermének megnyitása is csúszik a válság miatt, a már meglévőket pedig sokba kerül fenntartani, eddig 200 milliót költött a fennmaradásukra. Az elmaradt Sziget számlája körülbelül másfél milliárd forint, még úgy is, hogy "A művészek rugalmasak, visszautalták az előlegeket, és a legtöbben vállalták, ha lehet, jönnek 2021 nyarán" - mondta.

Hogy lesz-e jövőre Sziget, "annak legkésőbb márciusban el kell dőlnie".

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Fontos átalakulás jön az eMAG-nál: a kiszállítást és a csomagpontokat is érinti
Papp Máté, a Marketplace vezetője beszélt a részletekről.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked