2019. július 22. hétfő Magdolna

Hatalmas segítség a nyaralóknak: fontos kérdésben döntött Brüsszel


Az EU-n kívüli országokban útlevelüket veszítő EU-s turisták bármilyen tagország nagykövetségén, konzulátusán igényelhetnek majd hazajutáshoz szükséges dokumentumot.

Az Európai Tanács elfogadott egy olyan direktívát, amely után könnyebb lesz egy nem EU-s országban pórul járt, úti okmányát vesztett EU-s állampolgárnak hazatérnie - idézi a döntést a hvg.hu.

A román elnökség alatt elfogadott direktíva egy olyan vészhelyzeti dokumentum létrehozásáról dönt, amellyel hazatérhet az utas. Ez azt jelenti, hogy a károsult bármilyen EU-s ország konzulátusán vagy nagykövetségén tud majd ilyen dokumentumot igényelni. A folyamatnak 5 napon belül le kell zajlania. A dokumentum maximum 15 napig lesz érvényes.

Ugyanakkor nem mostanában lép életbe a könnyítő rendelkezés. A tagállamok két évet kapnak a felkészülésre, majd a technikai részletek lefektetése után 36 hónappal indul a gyakorlati megvalósulás.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,75 százalékos THM-el, és havi 85 891 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Banknál például 80 439 forintos törlesztőt ígér a 2,66 százalékos THM; míg az MKB Banknál szintén alacsony, 2,70 százalékos THM is alacsony, 80 631 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a OTP Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS