Hatalmas kedvezmény jár a nagycsaládosoknak: sietniük kell

2016. december 1. 11:00

Ma, december elsején nyílik meg a nagycsaládosok számára a kedvezményes üdülési pályázat az Erzsébet-program keretében. Jobb minél előbb jelentkezni, mert véges a keret. Mutatjuk, mi kell a sikeres pályázáshoz.

Az Erzsébet-program már évek óta kedvezményes üdülési lehetőséget biztosít a nyugdíjasoknak, a fogyatékossággal élőknek és a nagycsaládosoknak. Előbbi két csoport pályázási lehetősége már lejárt, a kiírás szerint november 25-én, majd meghosszabbították november 30-ig. Most a nagycsaládosokon a sor, nekik mától, december elsejétől van lehetőségük jelentkezni.

A sikerhez viszont sok feltételnek meg kell felelni, nem elég nagycsaládosnak lenni. Csak azok pályázhatnak, ahol egy főre jutó nettó átlagjövedelem nem haladja meg a minimálbért. A minimálbér összege ugyan jövő év elejétől emelkedik, de a pályázati kiírás szerint a 2016. január 1-jén érvényes minimálbér összegét (111 ezer forint) veszik alapul. (Igen, a bruttó minimálbér a mérce, de a családnak az egy főre eső nettó átlagjövedelme nem haladhatja meg ezt az összeget.) 

Tehát minden nagycsalád jelentkezhet, amely havonta kevesebb, mint 555 ezer forintból gazdálkodik, és van legalább 3 családi pótlékra jogosult gyermeke.

Nem adják ingyen

Ha szeretnél pályázni a kedvezményes üdülésre, az első lépés, hogy regisztrálni kell az Erzsébet-program honlapján, mivel kizárólag elektronikusan lehet pályázni december 30-ig, vagy a keret kimerüléséig. Második lépésként létre kell hozni egy egyéni profilt, amit majd e-mailen keresztül aktiválni kell. Akik már rendelkeznek ilyen profillal, azoknak nem kell újat készíteni, elég csak a korábban megadott adatokat felülvizsgálni. 

A pályázatnak van egy "önrésze" is, amit pályázati hozzájárulásnak neveznek. Ennek összege a család felnőtt, és 14 év feletti tagjainak 5 ezer forint, a 3 és 14 év közötti gyermekeknek 2 500 forint, a 3 év alattiak után viszont semmit sem kell fizetni. Tehát, ha a családnak 3, három év alatti gyermeke van, akkor csak a két szülőnek kell fizetnie 5-5 ezer forintot, ez a legolcsóbb lehetőség. De, akiknek három, 3 és 14 év közötti gyermeke van, azoknak is csak 17 500 forintba kerül a nyaralás. A programban elnyerhető támogatás csak a szállásra vonatkozik, az utazást nem fedezi.

Fontos, hogy a pályázati hozzájárulást 2017. február 15-ig be kell fizetni, különben nem érvényes a jelentkezés. Szintén nagyon fontos, hogy helyesen kitöltve és hiánytalanul adja be mindenki a pályázatát, mert sem javításra, sem hiánypótlásra nincs lehetőség.

Akik már korábban is pályáztak, de eddig még nem nyertek, azoknak is érdemes újra megpróbálni, mert előnyt élveznek azokkal szemben, akik korábban már nyertek a programban. (Ez persze ne vegye kedvét azoknak sem, akik már nyertek kedvezményes nyaralást.)

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Érdemes minél előbb benyújtani a pályázatokat, mert csak a létszámkeret kimerüléséig, vagy legkésőbb december 30-ig lehet jelentkezni.

Akik nyernek, azok a program honlapján feltüntetett szálláshelyek közül választhatnak, és legkésőbb 2018. december 20-ig meg kell kezdeniük majd az üdülést. Tehát majdnem két évig felhasználható a kedvezmény.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem