Gondolnád, hogy ez a legnépszerűbb úti cél a magyarok körében?

2017. augusztus 23. 15:00

A pihenni vágyó magyarok körében Ausztria a legnépszerűbb úticél: az elmúlt három évben a külföldre látogatók fele többször is járt a szomszédos országban - derült ki a K&H biztos jövő indexéből. A második helyen Horvátország, a harmadikon pedig Szlovákia végzett a 30 és 59 éves kor közöttiek körében. A külföldre utazók 90 százaléka köt külföldi útjához utasbiztosítást, közülük 17 százalék azonban csak hosszabb vagy távolabbi utazások alkalmával.

A 30 és 59 év közötti magyarok többsége, 80 százaléka az elmúlt három évben legalább egyszer volt nyaralni külföldön vagy belföldön - derült ki a K&H biztos jövő indexéből. A kutatás ezúttal az utazási, nyaralási szokásokat vizsgálta. A hivatalos statisztikákkal összhangban a bank kutatása szerint is a legtöbben Ausztriába látogattak pihenés céljából az elmúlt 3 évben. A megkérdezettek fele többször is választotta már úti céljának Ausztriát, míg Horvátországot 47 százalékuk kereste fel, Szlovákia esetében pedig 40 százalékos volt azon utazók aránya, akik többször is jártak már ott az elmúlt három évben.

A keleti országrészben Románia és Lengyelország említése átlag feletti volt, míg Horvátország az 50-es korosztály (64%) és a nyugat-magyarországiak (60%) körében a legnépszerűbb. A kutatásból az is kiderül, hogy a budapestiek inkább Spanyolországba és Olaszországba utaznak, a megyeszékhelyen élők körében pedig Görögország a legkedveltebb.

A 2016-os adatokhoz hasonlóan a külföldre utazók döntő többsége, 90 százaléka azt mondta, hogy külföldi útjához szokott utasbiztosítást kötni. Közülük 73 százalék minden esetben, 17 százalék azonban csak hosszabb vagy távolabbi utazások alkalmával veszi igénybe ezt a szolgáltatást.

Azt látjuk, hogy a biztosítások kiválasztásakor 29-29 százalékos azok aránya, akik mindig új biztosítót keresnek utazás előtt, illetve, akik egy szűkebb listáról választanak. Az utasbiztosítást kötők 42 százaléka hűséges és általában ugyanazt a biztosítót választja"

- mondta Kaszab Attila, a K&H vezérigazgató-helyettese, a nem-életbiztosításokért felelős vezetője.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A biztosítást kötők 11 százalékát már érte valamilyen káreset utazásaik alkalmával. Kaszab Attila kiemelte, hogy az utasbiztosítások pár ezer forintos kiadást jelentenek, ugyanakkor baj esetén jelentős költségektől mentesíthetik az érintetteket. A K&H-nál az egyedi utasbiztosítások esetén az átlagdíj 5695 forint volt, a legnagyobb utasbiztosítási kárkifizetés viszont meghaladta a 31 millió forintot tavaly.

A kutatás szerint a biztosítás kiválasztásához a legtöbben az internetes összehasonlító oldalakat használják (73%), de sokan hallgatnak a családtagok, ismerősök véleményére (62%) is. A harmadik legnépszerűbb információforrás a biztosítók honlapja, amit az utasok 53 százaléka keres fel. A bank adatai szerint az utasbiztosítások 75 százalékát az ügyfelek a bank saját felületén kötik meg. Az utazók 12 százaléka az indulás napján, míg 31 százalék az utazás előtt egy nappal gondoskodik erről. Az igénybe vehető extra szolgáltatások közül pedig még mindig a gépjármű assistance a legnépszerűbb.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm