6 °C Budapest

Gigakátyú szedte áldozatait az M1-esen: mutatjuk, hol

2018. augusztus 26. 10:30

Több mint egy méter hosszú kátyú alakult ki az M1-es autópályán, mely 14 autónak okozott defektet. A kátyút javították, de ez azon a tényen nem változtat, hogy az autópálya rettenetes állapotban van.

Az M1 autópályán Budapest felé haladva, Óbarok pihenőnél baleset miatt torlódás volt. A helyszínen bójával megjelölve látható volt a baleset okozója: egy másfél méter átmérőjű, kb. 20 cm mély kátyú. A leállósávban 15-20 autó félreállva és több mint a felének defektes volt a kereke

- értesült az Index egy olvasójától az M1-esen található szokatlan méretű kátyúról. A lap megkereste a rendőrséget és a Magyar Közút Nonprofit Zrt-t is.

Augusztus 24-én este a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság azt válaszolta a portálnak, hogy "több jármű az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 41-es kilométerszelvényben kátyúba hajtott". Erről egy 70 cm széles, 110 cm hosszú és 15 cm mély kátyú tehetett, amely 14 autó gumiját tette tönkre, de nagyobb baleset vagy személyi sérülés nem történt.

A kátyú kialakulásáról a Magyar Közút szerint a heves esőzések tehetttek, az ideiglenes javítást még augusztus 24-én este elvégezték, 25-ére pedig a a tartós javíts is megtörtént.

Az M1-es autópálya egyes szakaszai horrorisztikus állapotban vannak, az Index februárban készített videóriportot a autópályáról, melyből kiderült, egymást érik a mélyebbnél-mélyebb kátyúk. Akkor még úgy volt, hogy évekig nem nyúlnak hozzá az autópályához, ám a felújítási terveket végülis előrehozták.

A borítókép illusztráció
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem