17 °C Budapest

Fontos változások a buszközlekedésben az előttünk álló két hétvégén

2019. augusztus 8. 16:02

Az augusztus 10-i munkanap áthelyezés és az augusztus 20-i ünnepnap miatt változik a helyi és a helyközi autóbuszok közlekedési rendje. A megnövekvő forgalom miatt a jegyeket érdemes elővételben, illetve a sorban állás elkerülése érdekében online megvásárolni.

Augusztus 9-én, pénteken a hét utolsó tanítási szünetes, munkanapja szerint, míg 10-én, szombaton a munkanap áthelyezésnek megfelelően tanítási szünetes munkanapnak megfelelő menetrend szerint közlekednek a járatok. Augusztus 11-én, vasárnap a munkaszüneti napoknak megfelelő menetrend lesz érvényben. Augusztus 16-án, pénteken a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjának megfelelően, 17-én, szombaton a szabadnapnak, 18-án, vasárnap a munkaszüneti napnak megfelelően indulnak a járatok. Augusztus 19-én, hétfőn szabadnapnak, 20-án kedden a munkaszüneti napnak megfelelően közlekednek az autóbuszok.

Ezeken a napokon az átlagos hétvéginél nagyobb forgalom várható, ezért a VOLÁNBUSZ arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, és indulás előtt tájékozódjanak a busztársaságok honlapján. A megnövekvő forgalom miatt érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni, biztosítva a helyet az utazásra. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online is kényelmesen megváltható. Az így vásárolt menetjegy kinyomtatható, vagy felszálláskor erre alkalmas készüléken az autóbusz-vezetőnek felmutatható a VOLÁNBUSZ, az ÉMKK, a DAKK és az ÉNYKK járatain.

(Címlapkép - MTI Fotó: Máthé Zoltán)

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm