7 °C Budapest

Fontos változás a HÉV-en: erről mindenképp tudnod kell, ha utazol vele

2019. június 6. 15:02

Új termékkel bővült 2019. június 6-ától a MÁV-START Vonatinfó alkalmazása: először tesztjelleggel, online vásárolt HÉV kiegészítő jeggyel is lehet utazni a szentendrei (H5-ös) vonalon. Az új lehetőség először csak a vonal Budapest közigazgatási határán kívüli szakaszán elérhető. A bevezetést követően a MÁV-csoport 30 napig várja az utasok észrevételeit a szolgáltatás fejlesztése érdekben. Sikeres próbaidőszakot követően további HÉV vonalakra is kiterjesztik az e-jegyet a tervek szerint.

Az utasok ezentúl akár a mobiltelefonjukon is megválthatják a MÁV-HÉV H5-ös vonalának Budapesten kívüli szakaszára érvényes, egy útra szóló HÉV kiegészítő jegyüket - írja közleményében a vállalat. A Vonatinfó alkalmazásba letöltött jegyet mobiltelefonon tudják bemutatni, amit a fedélzeten kódolvasóval ellátott készülékkel eszközzel ellenőriznek a Budapesti Közlekedési Központ jegyellenőrei. Az így vásárolt mobilos HÉV-menetjegyek felhasználási feltételei nagyon hasonlóak a Vonatinfóból vásárolt MÁV-START e-vonatjegyek feltételeihez: személyhez kötöttek, nem ruházhatók át másra, és legkésőbb az érvényesség kezdete előtt (HÉV esetében a kiválasztott vonat indulása előtt legfeljebb 30 perccel) válthatók vissza az alkalmazáson keresztül.

A Vonatinfóból vásárolt HÉV-menetjegy sem a vásárlás során kiválasztott vonatra szól, a rajta feltüntetett érvényességi időn belül bármikor felhasználható a kiválasztott viszonylaton egy alkalommal. Bérletet, valamint HÉV-re érvényes kerékpár- és élőállat jegyet nem lehet vásárolni a Vonatinfó alkalmazással. A jegyvásárláshoz aktív internetkapcsolat szükséges, azonban a korábban vásárolt jegyek térerő nélkül is elérhetők és bemutathatók a vonaton az ellenőrzésnél. A jegyvásárlással egyidejűleg elektronikus számlát kap az utas a regisztrált e-mail címére. Utólagos számlaigényt nem lehet benyújtani, és a kiadott számla sem módosítható - írják.

A jegyértékesítés új formáját sikeres próbaidőszakot követően folyamatosan kiterjeszti a MÁV-HÉV valamennyi agglomerációs szakaszára. A HÉV-re vonatkozó részletes vonatinformációk, vonatkövetés és térkép funkciók szintén később lesznek elérhetők az alkalmazásban, mint ahogy a vasút és a HÉV közötti átszállást lehetővé tevő jegyek vásárlása is. A kiterjesztéshez az első 30 nap észrevételeit és a kivitelezhető igényeket is felhasználják. A cél a közeljövőben, hogy ez a megoldás legyen a HÉV-eken a legfőbb jegyvásárlási forma - írja a MÁV.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem