2020. május 30. szombat Janka, Zsanett

Folytatódik a metrófelújítás: így befolyásolja a munkát a járvány


Az M3 metrófelújítás a déli szakaszon a járványügyi vészhelyzet ellenére folytatódik. A Népliget - Kőbánya-Kispest állomások között zajló rekonstrukciós munkálatok mellett, március elején elkezdődött a középső szakasz két állomásának - Arany János utca és Ferenciek tere - korszerűsítése is. A járványhelyzet egyelőre nem befolyásolja a munkavégzést a belvárosban, a koronavírus ellen naponta többszöri fertőtlenítéssel, a higiéniai előírások fokozott betartásával védekeznek - közölte a BKV.

Az említett állomásokon elsősorban bontási munkálatokat végeznek.  A mozgólépcsők környezete szinte felismerhetetlen, megtörtént a fal- és álmennyezeti burkolatok elbontása, a lejtaknában pedig a szerkezet visszabontásán dolgoznak. Mindkét helyszínen egy-egy üzemen kívüli mozgólépcső biztosítja a gyalogos közlekedést, ami azt jelenti, pillanatnyilag több mint 230 lépcsőfok köti össze a felszínt a peronnal.

Az utastérből eltűntek a jellegzetes bútorok, a tájékoztató táblák, a hirdetések, és megjelentek a halmokba rakott, vagy zsákokba pakolt bontási anyagok, a munkálatokat segítő eszközök, kisgépek. A metróforgalom biztonságát nem zavaró üzemi területeken szintén elkezdődtek az építészeti- és gépészeti bontások. A bontott anyagok kiszállítása hétvégén történik a BKV Zrt. Kőér utcai telephelyére.

Az állomások területén különböző szakterületek képviselői folytatnak helyszíni felméréseket a későbbi építési, kivitelezési munkafolyamatok előkészítéséhez.

A középső szakasz rekonstrukciója a Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák metróállomások lezárásával folytatódik a tervek szerint júliusban. A megállók környezetében már elkezdődtek a felszíni közműkiváltások. A napjainkra jellemző, a megszokottnál lényegesen kisebb közúti forgalom, ezúttal kedvezőbb feltételeket teremt a munkavégzéshez, az ütemtervhez képest gyorsabban haladnak a víz, csatorna, tűzcsap átépítések.

A felújítás során kiemelten figyelünk a higiéniai előírások maximális betartására, valamint a pandémiás időszakra vonatkozó javaslatokra, ezzel is óvva a munkavállalók egészségét

- írta a cég.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Foghatják a fejüket a pesti autósok: júniustól erre sokan ráfizetnek
Komoly pénzekbe kerül, ha valaki kocsival váltaná ki a tömegközlekedést.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Auchan

05.28-06.03
Országos

Tesco

05.28-06.03
Országos

Aldi

05.28-06.03
Országos

Lidl

05.28-06.03
Országos

Praktiker

04.02-07.31
Országos

  Ajánlatunk