2020. augusztus 11. kedd Zsuzsanna, Tiborc, Lilian

Foghatják a fejüket az autósok: durva áremelés jön a magyar kutakon


Péntektől a 95-ös benzin ára 7 forinttal nő, míg a dízelé 4 forinttal emelkedik a hazai töltőállomásokon. Az emelkedés oka egyértelmű, ugyanakkor mértéke már kérdéses.

Mivel a nagykereskedelmi árak elkezdtek emelkedni, így indokoltnak tűnhet az áremelés, ugyanakkor a kiskereskedelmi árak ennek mértékét jócskán felülmúlják. Ennek az lehet azoka, hogy a járvány miatt jókorát esett az ország benzin- és gázolaj felhasználása, és a nehéz piaci körülmények következtében

a hálózatok kénytelenek voltak megemelni a kiskereskedelmi árréseiket, hogy túléljék a koronavírus terjedése ellen hozott korlátozások pusztító hatásait, és a bevezetett különadókat.

A folyamat ráadásul már el is indult, hiszen épp a mai naptól emelkedtek jelentősen itthon az üzemanyagárak, a benzin ára 16 forinttal nőtt, a gázolaj bruttó kiskereskedelmi ára pedig 10 forinttal.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.