Fizetős lesz a wc a repülőkön? Mi jöhet még?

2015. november 2. 19:32

Mindig van hova fejlődni, a légiközlekedésben is. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy időről időre felbukkannak újabb és újabb elképzelések a légitársaságoknál, hogy mivel lehetne még több bevételt beszedni, vagy még több utast zsúfolni egy repülőre. Vannak köztük meglehetősen furcsák is, bár ezek (szerencsére) a mai napig nem valósultak meg. A CNBC most ezekből gyűjtött össze egy csokorral.

  • Az Airbus egy furcsa szabadalomra nyújtott be kérvényt a múlt hónapban. Köztudott, hogy vannak többfedélzetes repülőgépek, de a repülőgépgyártó újítása, hogy egyetlen kabinon belül helyezne el két különböző szintet az üléseknek. A felső szintet létrával lehetne megközelíteni, és itt az üléseket hátra lehetne hajtani és ágyakká alakítani.
  • A Ryanair felől hallottuk először, hogy állóhelyeket szeretne a repülőgépekre, ebből egyelőre repülésbiztonsági okok miatt nem lett semmi, ugyanis nem kapta meg az engedélyeket a légitársaság.
  • Ki más vetette volna fel, mint a Ryanair, hogy a túlsúlyos utasok többet fizessenek. Ezt a nagyok még nem merték bevezetni, de egy kis helyi légitársaság, a Samoa Air megtette. 2013 óta van náluk egy alapjegyár, ami az út hosszától függ, ez pedig felszorozzák az utas és a poggyász együttes súlyával.
  • A repülőgépgyártók egyik beszállítója, a Zodiac Seats ötlete volt, hogy egymással szembe helyez el üléseket, így optimalizálva a térkihasználást. Azt szerencsére nem kellett még megtudni, hogy ennek az utasok mennyire örülnek.
  • Szintén az Airbus találmánya volt egy olyan, teljesen új repülőgéptípus, ahol kör alakban ülhetnének az utasok, a kabin alakra egy fánkhoz hasonlítana. De volt már olyan ötlet is, hogy bicikliülések lesznek a turistaosztályon, vagy hogy az utasok a virtuális valóságba kalauzoló sisakokat kapnak.
  • És vannak olyan elvetemült légitársaságok is, akik a wc-használatért fizettetnének az utasokkal, természetesen ez is a Ryanair vezérigazgatója, Michael O'Leary fejéből pattant ki. Az volt terv, hogy érmével működő mosdók lesznek a gépeket, hogy inkább beszállás előtt, még a reptéren intézzék el a dolgukat az utasok. Egyelőre még ez sem valósult meg.
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm