2020. szeptember 18. péntek Diána

Fillérekből is megúszhatod a síelést: ide kell menni


Idén a hideg időjárásnak köszönhetően a tavalyi szezonhoz képest korábban, már most decemberben is kinyitott néhány hazai sípálya. Az árak nem emelkedtek jelentősen: 4-7 ezres bérletárakra készülhetünk a magyar pályákon.


A hideg időjárásnak köszönhetően már a mai napon több helyen is síelhetünk az országban. A Mátraszentistváni sípark pont ma nyitja meg a kapuit, az Eplényi síarénában pedig már egy hete csúszhatnak a téli sport szerelmesei.

Idén egyelőre minimális természetes hó esett. A pályákon hóágyúzott hó van, aminek köszönhetően sokkal stabilabb havat tudunk előállítani

- mondta el a Pénzcentrum megkeresésére Erbeszkorn Tamás, a Mátraszentistváni Sípark szóvivője.

A fent említett pályák mellett már Visegrádon és Sátoraljaújhelyen is várják a síelőket. Persze a legtöbb helyen ilyenkor még általában csak 1-2 pálya üzemel, de Eplényben például a várakozások szerint jövő héten már az egész síarénát megnyithatják.

Csupán néhány százalékkal lettek drágábbak a jegyáraink tavalyhoz képest

- válaszolta kérdésünkre Ebele Bálint, a Nordica Eplény Síaréna szóvívője.

A szezon elején általában még kényelmesen síelhetünk, bár a forgalom már most jól alakul a pályákon. A két ünnep között szinte biztos, hogy tömeg lesz, és a hétvégéken is nagyobb lehet majd a forgalom. Ezért, aki nem szeretne sokáig várakozni a felvonóknál, annak inkább érdemesebb a hétköznapokat választani a síelésre - ilyenkor ráadásul a jegyárak is olcsóbbak lehetnek.

Mi a helyzet külföldön?

A síelők legnépszerűbb külföldi úticéljai közé még mindig egyértelműen

  • Ausztria,
  • Szlovákia,
  • Szlovénia,
  • Olaszország,
  • és Franciaország tartozik.

A legtöbben 15-25 fős baráti társassággal utaznak, 4-5 napra vagy egy hétre. A kínálat hatalmas, ezért a szállodák és a síbérletek árai is nagyban különbözhetnek egymástól.

Ne feledd a biztosítást!

Még mindig sokan elfelejtenek utasbiztosítást kötni, ha külföldre utaznak, pedig a síelés és a téli sport közbeni balesetek igen gyakoriak. A sípályákon a leggyakoribb a térdszalag sérülés, szakadás vagy térd zúzódás. Szintén jellemző a síelőkre, hogy nagyobb számban szenvednek el különböző testrészeken töréseket: pl. a kulcscsonton, medencén, csuklón, alkaron, felkaron és a lábon. A ficamok, izomszakadások, fej- és csigolyasebesülések, különböző vágások egyaránt rendszeresek, bár kisebb arányban fordulnak elő. Viszont már a legkisebb sérülés külföldi orvosi ellátása is igen költséges lehet, amit biztosítás nélkül magunknak kell kifizetnünk.

Egy súlyosabb baleset esetén a műtét és a kórházi tartózkodás költsége elérheti akár a több millió forintos nagyságrendet.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.18-09.23
Országos

Auchan

09.18-09.23
Országos

Lidl

09.18-09.23
Országos

Spar

09.18-09.23
Országos

Interspar

09.18-09.23
Országos

Tesco

09.17-09.23
Országos

Tesco

Tanévkezdés
08.18-09.20
Országos

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.