Figyelem! Változnak a menetrendek a hosszú hétvégén

2018. március 14. 12:32

Rengeteg rendezvény lesz holnap Budapesten, emiatt változik jó néhány busz és villamos menetrendje is. A hosszú hétvégén is érdemes figyelni, ugyanis nem a megszokott rendben járnak majd a villamosok.

2018. március 15-én (csütörtökön), az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulóján városszerte több helyszínen - többek között a Kossuth Lajos téren, a budai Várban, a Várkert Bazárban, a Fővám téren és az Andrássy úton - rendeznek ünnepi programokat, megemlékezéseket, demonstrációkat. A rendezvények miatt az érintett belvárosi fő közlekedési útvonalakat lezárják, ezért számos közösségi közlekedési járat forgalma, útvonala változik. A BKK kéri, hogy aki teheti, az ünnepi rendezvények helyszínét elsősorban a metrókkal közelítse meg. Az M3-as metró március 15-18-ig Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik, azaz szünetel a hétvégi teljes vonalas pótlás.

Az ünnepi rendezvények miatt március 15-én (csütörtökön) lezárják a közúti forgalom elől

  • a budai Vár teljes területét 0 órától 24 óráig,
  • a Szabadság hidat és a Vámház körutat 6 órától 23 óráig,
  • az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és a Nagymező utca között 8 órától 23 óráig,
  • a Bem felső rakpartot a Csalogány utca és a Bem tér között, valamint a Bem József utcát 11 órától 14 óráig,
  • a Bem teret, az Alkotmány utcát és a Pesti alsó rakpartot a Jászai Mari tértől az Eötvös térig 11 órától 17 óráig,
  • a Bem felső rakpartot a Bem tér és a Margit híd között, továbbá a Szent István körutat és a Bajcsy-Zsilinszky utat teljes hosszában 12 órától 14 óráig,
  • a Báthory utcát, a Hold utcát és az Aulich utcát 12 órától 18 óráig,
  • a Teréz körút-Erzsébet körút-Blaha Lujza tér-Rákóczi út-Astoria-Károly körút-Erzsébet tér útvonalat 13 órától 14:40-ig,
  • az Oktogon-Teréz körút-Dob utca-Hársfa utca-Wesselényi utca-Erzsébet körút-Blaha Lujza tér-Rákóczi út-Astoria-Károly körút-Deák Ferenc tér-Bajcsy-Zsilinszky út-Szent István Bazilika útvonalat 13 órától 15 óráig,
  • valamint a Bajcsy-Zsilinszky út-Károly körút-Múzeum körút útvonalat 19 órától 21 óráig.

Március 16-án (pénteken) lezárják a forgalom elől

  • az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és a Nagykörút között 10 órától 13 óráig,
  • az Andrássy út Nagykörút és Dózsa György út közötti szakaszát, a Dózsa György utat a Podmaniczky utcától a Városligeti fasorig, a Kós Károly sétányt a Hermina úttól a Hősök teréig, az Olof Palme sétányt a Műcsarnok mögötti utcától a Hősök teréig, az Állatkerti körutat a Gundel Károly körúttól a Hősök teréig, valamint körben a Hősök terét 12 órától 15 óráig.

Emellett figyelni kell arra is holnap, hogy:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • 16 és 19 óra között biztonsági okokból lezárhatják az utasforgalom elől az Opera metróállomást
  • Várhatóan 14 és 15 óra között biztonsági okokból lezárják az utasforgalom elől a Kossuth Lajos téri metróállomást, ebben az időszakban a szerelvények az állomáson megállás nélkül áthaladnak.
  • A Várba egész nap a Széll Kálmán térről induló 16A busszal, a Deák Ferenc tér és a Dísz tér között közlekedő 216-os busszal vagy a Budavári Siklóval lehet eljutni. A 16-os busz ezen a napon nem jár.
  • Március 14-én (szerdán) 14:30-tól március 15-én (csütörtökön) az utolsó járatindulásig a 2-es villamos rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között visz utasokat.
  • Várhatóan 12:30 és 13:45 között a 4-es és a 6-os villamos dél-budai végállomásától rövidített útvonalon közlekedik.
  • Várhatóan 12 óra és 21 óra között a 9-es busz két szakaszon, megosztva közlekedik.
  • Március 15-én egész nap rövidített útvonalon, a Gyöngyösi utca M, illetve az Árpád híd M végállomástól a Nyugati pályaudvar M megállóhelyig közlekedik a 15-ös és a 115-ös busz, nem érintve a Szent István körút és a Boráros tér H közötti megállókat. A Nyugati pályaudvarnál a 15-ös és a 115-ös buszra a buszvégállomáson, a 26-os buszjárat megállójában lehet felszállni.
  • Március 15-én a 47-es és a 49-es villamos nem közlekedik.

További részletekért kattintsatok ide.

A hétvégén módosul a 4-es, a 6-os és a 17-es villamos közlekedése is vágányjavítási munkák miatt.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm