13 °C Budapest

Figyelem! Fontos változások lesznek a tömegközlekedésben

2016. február 29. 11:00

2016 márciusától több menetrendi változás is lesz a fővárosi közösségi közlekedésben. Ebben a hónapban az ünnepek és az iskolai tavaszi szünet miatt is érdemes figyelni, hogy egy-egy napon melyik menetrend szerint lehet utazni Budapesten.

Több közösségi közlekedési vonalon új, tavaszi-nyári idénymenetrend lép életbe. Március 20-án (vasárnap) nyitva tart több főváros környéki hipermarket is, a BKK az azokat érintő buszjáratokkal biztosítja megközelíthetőségüket. A március 26-ról (szombatról) 27-re (vasárnapra) virradó éjszaka térünk át a téli időszámításról a nyárira, ezen az éjjelen az éjszakai járatok közlekedésére célszerű a szokásosnál nagyobb figyelmet fordítani.

Milyen menetrend szerint közlekedünk a márciusi ünnepnapokon, illetve tanítási szünetben?

2016 márciusában ünnepnapok (15-én az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulója, 27-én 28-án pedig a húsvét), valamint az iskolai tavaszi szünet miatt is érdemes figyelni, hogy az adott napon melyik menetrend szerint lehet utazni Budapesten a közösségi közlekedési járatokkal. Az alábbi napokon célszerű különös figyelmet fordítani a menetrendre:

  • Március 5-e (szombat) áthelyezett munkanap, ekkor a pihenőnappá nyilvánított március 14-i (hétfői) napot dolgozzuk le. Ezen a napon a tanítási szünetek idején érvényes pénteki munkanapi menetrend,
  • március 14-én (hétfőn) a szombati menetrend,
  • március 15-én (kedden) a vasárnapi és ünnepnapi menetrend,
  • március 24-én (csütörtökön), 25-én (pénteken) és 29-én (kedden) a tanítási szünetek alatt érvényes menetrend szerint közlekednek a fővárosi közösségi közlekedési járművek.

Március 15-e állami ünnepnap, a fővárosban több, útlezárásokkal is járó ünnepi rendezvényt tartanak. Emiatt számos közösségi közlekedési járat útvonala változik majd. Az ünnepi közlekedésről a BKK hamarosan részletes tájékoztatást ad.

Tavasztól sűrűbb járatkövetés több fővárosi vonalon

2016. március 6-tól (vasárnaptól) a Budai várba közlekedő 16-os buszcsalád (16-os, 16A, 116-os busz) járatai a hétvégi napokon sűrűbben közlekednek, mint a téli időszakban. A tavasztól megnövekedő budavári forgalmat kiszolgáló új hétvégi menetrend várhatóan október végéig lesz érvényben.

Március 12-től (szombattól) több vonalon lép életbe új, sűrűbb követést biztosító tavaszi-őszi menetrend:

  • a D11-es, a D12-es és a D13-as hajóvonalon,
  • a világ egyik legszebb vonalának választott 2-es villamosvonalon,
  • a Széchenyi-hegyre közlekedő 60-as járat (Fogaskerekű), valamint
  • a Budakeszire közlekedő 22A és a Margitszigetet bejáró 26-os busz vonalán.

Az utazási szokások változásának megfelelő, illetve jobb járatcsatlakozást biztosító menetrend-módosítás lép életbe a február 29-ről (hétfőről) március 1-re (keddre) virradó éjszaka a 901-es és a 960-as busz, továbbá március 1-jétől az 1-es villamos és a csatlakozó 103-as busz, a 85-ös busz, a 194-es busz és a 196-os és a 196A busz vonalán. A felsorolt járatok új menetrendje hamarosan elérhető lesz a BKK honlapján, a www.bkk.hu/menetrend linken.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Vasárnap is nyitva tartó áruházak megközelítése

Március 20-án (vasárnap) - élve a törvény adta lehetőséggel - nyitva tart több főváros környéki hipermarket is. Ezért a BKK az azokat érintő buszjáratokkal biztosítja megközelíthetőségüket. Március 20-án (vasárnap)

  • az Auchan Törökbálint a 140B,
  • az Auchan Maglód a 162-es,
  •  az Auchan Fót pedig 224-es busszal közelíthető meg.

Óraállítás lesz március 27-én

A március 26-ról (szombatról) 27-re (vasárnapra) virradó éjszaka térünk át a téli időszámításról a nyárira, ezért hajnali 2 órakor az órákat előre kell állítani 3 órára. Az óraátállítás miatt az éjszakai járatok hajnali 2 és 3 óra közötti indulásai értelemszerűen kimaradnak. Emellett egyes éjszakai járatok menetrendjében további változásokra is számítani kell.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem