2021. március 2. kedd Lujza

Felpörögtek a foglalások: rengeteg kedvezményt kínálnak idén az utazási irodák


Elnyújtott előszezoni kedvezményekkel, akár ingyenes foglalással és költségmentes elállási lehetőséggel várják az utazási irodák a nyaralást tervezőket. A vakcina megjelenésével Nyugat-Európában felpörögtek a foglalások, drágulnak a szállások. Mindenki várja a vakcinaútlevél-szabályozást.

Az utazási irodák jó része visszafogottabban tervezett erre az évre, mert sok a bizonytalanság a nyaralószezonnal kapcsolatban, de a világ turisztikai piaca az utóbbi hónapokban bizakodóbbá vált - írja a Világgazdaság. Füri Mihályné, a Kartago Tours cégvezetője szerint sok iroda kivár, egyeztetnek, s bár a társaság egyelőre az eredetileg 2020-ra lekötött kapacitásokkal tervezett, minden attól függ, hogy mikor, milyen feltételekkel kezdheti meg a szezont. Jól jöhet, hogy a június közepétől szep­tember közepéig tartó időszakra - amikor a hazai utazási piac eddig is erős volt - már van remény a tömeges oltásra, s ezzel együtt a járvány érezhető csendesülésére.

Az IBUSZ némi finomhangolással a 2019. évi kapacitásait kötötte le a 2021-es szezonra, a döntően csoportos utakat értékesítő Fehérvár Travel a tavasztól folyamatosan emeli csoportjainak számát, az ősszel pedig már majdnem ugyanannyi utat indítana, mint más években szokott. A külföldi utazási partnerek árai lényegében nem változtak a derékba tört 2020-as szezon előtti szintekhez képest, de - a Sun & Fun iroda tapasztalatai szerint - rugalmasan kezelnek minden kérést.

A szálláskínálat rohamosan csökken a főbb európai üdülőterületeken, az árak pedig emelkednek.

Előny, hogy a hazai irodák jó része előre, garanciálisan megvásárolt szállásokkal és charterjáratokkal dolgozik - ilyen az IBUSZ útjainak 90 százaléka -, így az online szállásfoglaló portálokon és a fapados járatoknál most tapasztalható áremelkedés őket nem érinti. Míg a korábbi években ilyenkor már pörögtek az előfoglalások - a nyárra tervezett utak 10-20 százalékát már decemberben lekötötték -, az idén tovább maradhatnak érvényben az előszezoni kedvező feltételek.

Az irodákat is folyamatosan keresik az ügyfelek az utazási feltételekkel, az oltási könyvvel vagy a vakcinaútlevéllel kapcsolatos információkért, de az uniós csúcson ezt csak ma tárgyalják első körben. A cégektől érkező hírek szerint, ha valamely egészségügyi előírás teljesítése feltétele lesz az utazásnak, akkor azt a cégek igyekeznek kedvező feltételekkel biztosítani utasaiknak.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Krízishelyzetben a magyar dolgozók: visszaütnek a szőnyeg alá söpört problémák
Az első lépés megküzdeni azzal a terhes gondolattal, hogy nem tudunk visszatérni a járvány előtti normákhoz...


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked