17 °C Budapest

Felejtsd el a Balatont! Itt korizhatsz ingyen, de biztonságosan

2017. január 7. 07:02

A Pénzcentrum friss körképe szerint idén a fővárosban nehezen ússzuk meg a belépőárakat egy ezres alatt, ha korcsolyázni szeretnénk menni. A Városligeti Műjégpályán egy család könnyen elkölthet akár 10-15 ezer forintot is. Persze egy kisebb, vagy vidéki pályára olcsóbban is bejuthatunk.


Bár idén sajnos technikai okok miatt nem nyitott ki a Westend tetején az Eiffel téri jégpálya azért Budapesten belül is még számos más helyre mehetünk korizni. Persze az árak tekintetében nem mindegy, melyiket választjuk.

A Városligeti Műjégpályán boros árat kérnek a korcsolyázásáért. A diák és a nyugdíjas jegyek hétköznap délelőtt 1000 forintba kerülnek, míg péntek délutántól már 1500 forintba. A felnőtt jegyekért a hétköznapokon szintén 1500 forintot kell fizetnünk, péntek délutántól azonban már 2000 forintot. Jó hír azonban, hogy 6 éves kor alatt ingyenesen használható a pálya. Persze vannak béreltek is, amivel egy keveset spórolhatunk. A korcsolyákat 1500 forint/ alakalomért bérelhetjük egy fényképes igazolvánnyal, vagy 5 ezer forintos kaucióval.

Vagyis egy 4 tagú család, ha korcsolyát is bérel, akkor egy hétvégi napon könnyen elkölthet 13 ezer forintot úgy, hogy a büfében még nem is vásárolt semmit.

Jó hír azonban, hogy az idei szezonban már interneten is megvásárolhatjuk előre a belépőjegyünket, így sokkal egyszerűbb lett a bejutás a jégpályára.

Valamivel olcsóbban korcsolyázhatunk az Aréna jégteraszon, ahol hétköznap a diák, nyugdíjas és gyerek jegyekért 1000 forintot kérnek el, míg a felnőtt jegyek 1 300 forintba kerülnek. Hétvégén a diákok 1 300 forintért a felnőttek pedig 1 600 forintért korcsolyázhatnak. Természetesen ezen a pályán is van délelőtti és délutáni nyitva tartás, szóval érdemes mindig megnézni, mikor nyit a pálya, és korán érkezni, hogy minél többet korizhassunk, hiszen egy belépő csak egy adott időszakra szól.

Persze itt is van lehetőségünk korcsolyát bérelni, itt óránként változnak az árak: 1 óra 700 forintba kerül, de 4 óráért ennek nem a négyszeresét, "csak" 2 200 forintot kell fizetnünk. Bár drágább a bérlés, mint a városligetben, de itt vannak különböző családi és csoportos jegyek is, amivel kedvezőbben bejuthatunk. A szekrénybérlés pedig 100 forintba kerül.

A Marczibányi jégpályára a felnőtt napijegy 1 650 forintba kerül, a gyermek, diák és nyugdíjas jegyek pedig 1 200 forintba. A korcsolya kölcsönzés itt a felnőtteknek kicsit drágább: 1 200 forint, a diákoknak és a nyugdíjasoknak pedig 800 forintba kerül. Mielőtt idelátogatnánk, mindenképpen nézzük meg, mikor foglalt a pálya és mikor tudunk mi is korizni.

A Pesterzsébeti jégcsarnokban a felnőttek 1300 forintért korozhatnak, míg a diákoknak 1000 forintba kerül a belépő. Van kedvezményes családi jegy is 3 fő részére 2 500 forintért, 4 fő részére pedig 3 000 forintért. A pálya különlegessége, hogy minden szombaton este jégdiszkóval várnak, ahová a belépő 1 500 forintba kerül.

A Megyeri úti jégcsarnok bár csak szombat és vasárnap délután 2-2 órára van nyitva a nagyközönség előtt, de ide a belépő csak 800 forintba kerül, a diákjegy 2 órára pedig 500 forint. A korcsolyabérlés 2 órára 400 forint.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ingyenes pályák is vannak

A fővárosi, 450 négyzetméteres Bálna korcsolyapályát idén ismét időkorlátozás nélkül bárki ingyen használhatja. Pénteken és szombaton reggel 10 és este 24 óra között, a hét többi napján pedig 10 és 22 óra között van nyitva a pálya. (A pályát 14-15 óra között tartják karban.) A korcsolyabérlésért viszont fizetni kell, 1 000 forint 3 órára a kölcsönzés díja. A kaució pedig egy fényképes igazolvány vagy 10 ezer forint.

Óbudán pedig nem egy, hanem két pályán is ingyenesen korcsolyázhatunk. A Főtéri jégpálya és a Csobánka téri jégpálya február 5-ig várja a korcsolyázni vágyókat. A korcsolyabérlése a felnőtteknek itt 600 forint, a gyermekeknek pedig 400 forint.

Mi a helyzet vidéken?

Szegeden, a városi műjégpályán a kedvezményes jegyek (26 éves korig és 70 év korhatárig a nyugdíjas) 700 forintba kerülnek, míg a felnőtt belépőjegyekért 850 forintot kérnek. De van csoportos belépőjegy is, ami fejenként 250 forintba kerül.

A szentesi Frigó jégpályára az 1 órás jegyek 500 forintba, míg a 2 órás jegy 750 forintba kerül. De még ennél is kedvezőbb árakon juthatnak be a 14 éves kor alattiak nekik 450 és 700 forintot kell fizetniük a belépőért. A korcsolyakölcsönzés itt 2 órára 450 forintba kerül, a szekrénybérlés pedig 100 forintba.

A Győri műjégpályára 1000 forint a belépő és a kölcsönzés is 1000 forintba kerül.

Debrecebe a Jégcsarnokba 1350 forint a felnőtt belépő, a diák és nyugdíjas jegyek pedig 1 150 forintba kerülnek. A családi jegy 3 550 forint, a csoportos jegyekért (min. 15 fő) pedig 950 forintot kell fizetnie egy főnek.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem