2017. augusztus 17. csütörtök Jácint

Mélyen a zsebükbe kell nyúlni a családoknak: százezrekbe kerülnek a nyári táborok

Június 15-én hivatalosan is véget ér a tanév. Ilyenkor pedig nagy kihívást jelent a szülőknek a gyermekek elhelyezése. Nagy népszerűségnek örvendenek idén a nyelvi táborok, ahol a szórakozás mellett az idegen nyelv tanulásra is jut idő. Még nem késő jelentkezni, de vajon mennyit kell fizetnünk egy ilyen táborért?


Korábbi felmérések szerint a magyar diákok nem állnak túl jól az idegen nyelvekkel. 2016-ban például a felsőoktatásba felvételizőknek közel felének nem volt középfokú B2-es nyelvvizsgája, annak ellenére, hogy 2020-tól legalább középfokú érettségi vagy nyelvvizsga kell a jelentkezéshez.

Nem véletlen tehát, hogy az idei évben a kaland és sporttáborok után nagy népszerűségnek örvendenek az idegen nyelvi táborok is, ahol a gyerekek a szórakoztató programok mellett tanulhatnak is.

KATTINTS! Rossz hír a gyerekeseknek: jövőre hosszabb lehet az iskolai tanév

Melyiket válasszuk?

Ma már a legtöbb munkahelyen szinte alapelvárás, hogy a munkavállalók tudjanak angolul, de azért számos nyelv van még, amin érdemes lehet elgondolkozni.

 • Német: Magyarországon talán a németet lehetne a második helyre rangsorolni, nem csak Ausztria és Németország közelsége miatt, hanem azért is, mert nagyon sok cég és befektető érkezik hozzánk ezekről a területekről.
 • Francia: A francia szintén fontos nyelv. Előnyt jelent egy állás megpályázásánál, ha a francia mellett olaszul, vagy spanyolul is beszél valaki.
 • Spanyol/portugál: Ezekkel a nyelvekkel elsősorban a back office, emberi erőforrás, adminisztráció, vagy ügyfél-kapcsolattartó pozícióknál lehet befutó valaki.
 • Olasz: Az olasz nyelvvel a kereskedelemben és a multiknál van jó esélye a munkavállalónak, főképpen akkor, ha magabiztos angol nyelvtudása is van emellett. A szakemberek szerint ugyanis ritka az olyan munkaerő, aki mindkét nyelvet professzionális szinten beszéli.
 • Holland: Mivel évről-évre egyre több holland cég jön Magyarországra, hollandul is érdemes tanulni.
 • Skandináv nyelvek: A finn és dán mellett legfőképpen a svéddel lehet érvényesülni. Mivel ezeket a nyelveket nem beszélik sokan az országban, egész jó eséllyel lehet elhelyezkedni ezzel a nyelvtudással.
 • Arab: Sok olyan cég van, ami nemcsak Európában, hanem Afrikában, és a Közel-Keleten is jelen van, így az arab nyelvtudás ezeknél a cégeknél nagyon jól jön.
 • Orosz: Sok magyar cég terjeszkedik Keletre, amiből Oroszország hatalmas piacot fed le, így nagy szükség van az oroszul beszélő munkaerőre.
 • Szlovák/román/cseh: A közép-európai piac miatt a szomszédos országok nyelveit beszélők is jó helyzetben vannak, sok helyen ugyanis anyanyelvi ügyfelekkel kell tartani a kapcsolatot.
Nyelvi tábor, de miből?

Az nem kérdés, hogy azoknak a szülőknek, akik valamilyen nyelvi táborba szeretnék küldeni a gyerekeket, mélyebben a zsebükbe kell nyúlniuk. Hiszen még az olcsóbb napközis táborok árai is 50 ezer forint körül mozognak. A szabadon elkölthető személyi kölcsönök azonban ebben az élethelyzetben is segítséget nyújthatnak. A Pénzcentrum kalkulátor oldalán pedig könnyen összehasonlíthatjuk a bankok különböző ajánlatait és kiválaszthatjuk a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót.

Abban az esteben például, ha 500 ezer forintos kölcsönre lenne szükségünk és ezt 1 éves futamidővel vennénk fel, akkor:
 • A Budapest Bank Hűség Hitel esetében: 46 596 forint a havi törelsztő, 20,38 százalék a THM és 559 153 forint a teljes visszafizetenedő összeg.

Nézzünk egy másik kalkulációt. Ha 300 ezer forintot szeretnék felvenni és már nem 1 hanem mondjuk 2 éves futamidővel, akkor például az alábbi ajánlatokat érdemes megnéznünk:

 • K&H személyi kölcsön: 14 402 forint a havi törlesztő, 14, 29 százalék a THM és 345 659 forint a teljes visszafizetendő összeg.

Mennyi az annyi?

Szerencsére még nincs késő, akad néhány szabad hely a táborokban. Ez alakalommal most a nyelvi táborok lehetőségei közül gyűjtöttünk össze néhányat.

Szuperintenzív anyanyelvi angol tábor

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki 2 hétre szeretné elküldeni a középiskolás gyermekét egy szuperintenzív angol nyelvi táborba, ahol minden 2 diákra jut 1 angol anyanyelvű mentor. Bár a tábor helyszíne Magyarországon van, de a szervezők azt ígérik, a tábor olyan, minta Angliában, vagy Amerikában lenne a gyerek.

A 14 napos nyári tábor bruttó 495 000 forintba kerül.

Angol a hegyekben

Indítanak angol tábort például a Mátrában is, egészen pontosan a Galyatető mellett 900 méter magasan várják a táborozókat. A nyelvtanulás mellett persze számos szórakoztató program például a kirándulás is helyet kap. Ennek ára egy főnek egy hétre 61 800 forintba kerül, de a régi táborozók és a dupla turnuson résztvevők kapnak némi kedvezményt. Aki két hétre elküldené a gyermekét, annak 119 600 forintot kell fizetnie ezért a táborért.

Német Ausztriában

Ebben 10 napos táborban a gyerekek nem az asztal mellett ülve és jegyzetelve tanulnak, hanem mindennap újabb és újabb élményeket szerezve bővíthetik szókincsüket. Idén ráadásul a délelőtti programokon minden táborozónak a beszédpartnere egy osztrák kisdiák. A helyszín Hartberg, Ausztria a tábor teljes ára ellátással és belépőkkel együtt 550 euró, vagyis mai árfolyamon számolva közel 170 ezer forint.

Francia nyelvi tábor

A Budapesten tartott napközis Francia táborban délelőtt játékos-kommunikációs francia nyelvórákkal várják a gyerekeket, délután pedig a szórakoztató foglalkozásoké a főszerep. A tábor fő célja az, hogy megkedveltessék a francia nyelvet a gyerekekkel. A tábor ára 45 500 forint.

Spanyol Barcelonában

Az oktatás mellett a nyelviskola szabadidős programokkal is várja a fiatalokat. Az órák után lehetőség van megnézni Barcelonát és környékét. A szervezők azt ígérik, hogy a nyelvtudás mellett a gyerekek kreativitásaban és a csapatmunkában is fejlődni fognak. A két hetes kurzusokhoz mellé a szállások közül választható vendéglátó család, vagy akár kollégiumi szoba is. Az árak ettől függően nagyban változnak, de 350 ezer forintnál szinte biztosan nem kell többet fizetnünk.

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Pofonegyszerű megoldás a brutális ingatlanárakra: 40 százalékot spórolhatsz
Erre kell figyelni költözésnél és lakberendezésnél.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

A magyarok már a menekültválságkor is óriási rasszisták voltak

Érdekes csárt jött velünk szembe az interneten: 2015-ben a magyarok kevesebb, mint fele lett volna csak rendben azzal, ha egy feketével járt volna együtt a gyereke. Az EU-s átlag sem különösebben...
 

Ingyenes megoldás hátfájásra, méregdrága gyógytornászok helyett

Ha te is irodai munkát végzel, akkor szinte biztos, hogy a hátfájás legalább néha megkeseríti az életed. Mielőtt méregdrága gyógytornászhoz vagy masszőrhöz mennél a bajoddal, próbáld ki ezt...
NÉPSZERŰ
FRISS

Spar

08.17-08.23
Országos

Interspar

08.17-08.23
Országos

Spar, Interspar

Iskolakezdés
08.17-09.07
Országos

Aldi

08.17-08.23
Országos

Lidl

08.17-08.23
Budapest

Auchan

08.17-08.23
Országos

Tesco

08.17-08.23
Országos

Auchan

Iskolakezdés
08.10-09.06
Országos

  Ajánlatunk