2020. december 2. szerda Melinda, Vivien

Ezt rengetegen elrontják halottak napja közeledtével: elég egy apró hiba, és kész a baj


A halottak napja közlekedési szempontból minden évben óvatosságot igénylő időszak, mert sokan akarnak ugyanazokba a temetőkbe egyszerre eljutni, idén azonban a közösségi távolságtartásra is figyelni kell, ezért érdemes lehet hétköznap kimenni elhunyt hozzátartozóink sírját meglátogatni, emellett a közösségi médiás posztolással is érdemes vigyázni.

Fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani a közutakon és a temetők környékén a közelgő mindenszentek és halottak napja idején. A rendőrség a polgárőrséggel közösen országszerte segíti a temetőbe látogatók közlekedését - mondta az InfoRádiónak Óberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályvezetője.

Mint mondta: az emléknap közlekedési szempontból azért veszélyes, mert ilyenkor sokan akarnak eljutni egyszerre egy adott helyre, jelen esetben a temetőbe. Ezért mindenkit arra kér a hatóság: figyeljék az ideiglenes szabályokat, ne megszokásból vezessenek. Hozzátette: a vírushelyzet kapcsán azt javasolják, aki teheti, hétköznap menjen ki szerettei sírhelyéhez, mert hétvégén jóval többen vannak és nehezebb betartani a közösségi távolságtartást.

Emellett a táskákat nem szabad letenni a sírok tetejére, mert gyorsan felkaphatja valaki és ellophatja - emelte ki Óberling József. Arról is beszélt: a közösségi médiában ne posztoljuk ki, mikor megyünk ki a temetőbe, mert addig valaki kihasználva az üresen hagyott otthonunkat, betörhet oda.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Videó: bejutottunk az ALDI raktáraiba, ahol több ezer tonna papírt hasznosítanak újra
2025-re minden saját márkás termék csomagolása újrahasznosítható lesz az áruházláncnál.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

12.03-12.09
Országos

Spar

12.03-12.09
Országos

Lidl

12.03-12.09
Országos

Aldi

12.03-12.09
Országos

Tesco

12.03-12.09
Országos

Auchan

Prémium termékkatalógus
11.26-12.24
Országos

Aldi

11.26-12.02
Országos

Auchan

11.26-12.02
Országos

  Ajánlatunk