2020. július 12. vasárnap Izabella, Dalma

Ezekkel a gyógyszerekkel simán lekapcsolhatnak külföldön


Nehézségekbe ütközhetnek egy esetleges vámvizsgálatnál azok a betegek, akik nem kellő körültekintéssel járnak el, amikor külföldi utazásukra gyógyszereiket is magukkal kell vinniük - írja a Magyar Idők.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) készített egy összeállítást arról, milyen igazolást kell beszerezni ahhoz, hogy az utazók a krónikus betegségükre vagy az akut problémáikra szedett gyógyszereiket is kivihessék az országból.

Az általános szabályok szerint az Európai Unió országaiba, Izlandra, Liechtensteinbe és Norvégiába utazók engedély nélkül maguknál tarthatják gyógyszereiket, ha azok nem minősülnek ká­bítószernek vagy pszichotróp szernek.

A hatóság felhívta a figyelmet, hogy a fekete háromszöggel jelzett, fokozottan ellenőrzött szerekből csak az utazás időtartamával arányos mennyiség vihető ki az országból. Egyes országok tilthatják a pszichotróp anyagok be- és kivitelét, így érdemes utazás előtt tájé­kozódni az adott állam konzulátusán.

Az intézet honlapján megtalálható az a formanyomtatvány, amelyet a háziorvossal kitöltetve megelőzhetők az esetleges kellemetlen szituációk a vámvizsgálatnál.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk