6 °C Budapest

Ezekbe a múzeumokba mehetsz ma egyetlen belépővel

2016. június 25. 14:01

Ma rendezik meg a Múzeumok éjszakáját Hősök, újítók, felfedezők címmel az ország 400 intézményében: az érdeklődőket 2200 program, egyebek mellett tárlatvezetések, koncertek és filmvetítések várják.


Budapesten hét múzeumjárat közlekedik, valamint idén először elektromos kisautók is szállítják három útvonalon a kisebb múzeumok között az érdeklődőket. Kecskeméten 15 oldtimer busz jár a helyszínek között, a MÁV-START és a GYSEV pedig számos vonalon menettérti kedvezményt biztosít.

A Múzeumok éjszakájának kiemelt városa idén Kecskemét, itt ötven helyszínen több száz program közül választhatnak a látogatók: előadással emlékeznek az olimpiák kecskeméti hőseire a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban, a Bozsó Gyűjtemény rejtvényekkel átszőtt felfedezőtúrára invitál, a Kelemen László Kamaraszínház a Bánk bán előadás jelmezeiből és fotóiból rendez tárlatot.

Pécsett a Zsolnay Múzeumban csempefestést tartanak, a Vasváry-házban a pécsi kesztyűé lesz a főszerep. Idén sem marad el a fáklyás túra a Jakab-hegyre, ahol a pálos kolostor romjánál a rend egyik szerzetese vezeti be a kolostori élet mindennapjaiba a túrázókat.

Az ozorai Pipo vár történelmi gasztro show-val készül, Szekszárdon pedig többek között a 150 éve született Garay Ákos festőművész néprajzi tárgyú műveiből rendeznek kiállítást. Miskolcon a remiz is kinyit, az autóbuszok és villamosok vezetőfülkéjének kipróbálása mellett veteránjármű-kiállítás és különleges járművek bemutatója várja a látogatókat, akik a telephely kulisszatitkait is megismerhetik.

A Magyar Nemzeti Múzeum kínálatában óriás társasjátékok, filmvetítés, slackline-bemutató és tárlatvezetések is szerepelnek. A Zenés Élő Múzeum-programon a Budapesti Operettszínház repertoárjából Marie Antoinette, Sissi és Abigél történetébe hallgathat bele a közönség.

A Magyar Nemzeti Galéria programjait a kaleidoszkóp színei ihlették az immár több mint ötvenezres látogatottságú, Picasso - Alakváltozások 1895-1972 című időszaki kiállításhoz kapcsolódva. A múzeum a magyar és angol nyelvű tárlatvezetések mellett gyűjteménysétákkal, művészeti témájú beszélgetésekkel, koncertekkel, nyomozós játékkal, borterasszal és festői panorámával várja a látogatókat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Iparművészetiben a kerékpáros akrobaták fellépése mellett épületséták, workshopok és zenés interaktív programok is lesznek. Az Elektrotechnikai Múzeum, a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény és a Műszaki Tanulmánytár többek között rendhagyó fizikaórákkal, technikatörténeti sétákkal, öntészeti bemutatóval és koncertekkel készül.

A Capa Központ látogatói vezetéssel tekinthetik meg a Total Records - Lemezborítók: fotográfia és zene, valamint Kudász Gábor Arion Human című kiállítását, a Várkert Bazár koncertjein fellép mások mellett az Anton Vezuv együttes, a StabilFrazír, a Dope Calypso és a Kerekes Band, a Fiumei úti sírkert és a Kegyeleti Múzeum kultúrtörténeti sétáknak, előadásoknak, koncerteknek és drámajátéknak ad otthont.

A résztvevő helyszínek listáját ITT találod!

Jegyárak:

Felnőtt jegy: 1500 Ft
Gyermekjegy (6-18 éves korig) : 600 Ft
6 éves kor alatt ingyenes

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm