20 °C Budapest

Ezek most a legkelendőbb használt autók Magyarországon: itt a márkák toplistája

2021. január 21. 12:00

A járvány ellenére tavaly is csúcsközeli forgalom zajlott a hazai használtautó-piacon, a statisztikák szerint csaknem 780 ezer használt autó cserélt gazdát 2020-ban. Mutatjuk azt is, melyek voltak a legkeresettebb márkák.

Az előzetes adatok szerint a hazai használtautó-piacon közel 780 ezer személygépkocsi cserélt gazdát 2020-ban. Ezzel a koronavírus miatt bevezetett különféle korlátok ellenére a valaha volt második legforgalmasabb évét zárta a piac, az elmaradás az előző, 2019-es rekordévben mért 808 ezertől mindössze 3,5 százalék.

A tavaszi leállások miatt csökkent az új autók kínálata, és a vásárlók is óvatosabban akartak költekezni, ezért figyelmük 2020 során a használt autók felé fordult. Azonban a határok lezárása különösen tavasszal a használtautó-importban is komoly visszaesést okozott. Azoknak tehát, akik tavaly akarták lecserélni autójukat, a korábbinál nagyobb hányada találta meg a belföldi használtautó-piacon a következő gépkocsijukat. Ez a pótlólagos kereslet elegendő volt ahhoz, hogy a koronavírus hatásai ellenére az előző évi rekordszint közelében tartsa a forgalmat 2020-ban is

- magyarázza Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója.

Autót vennél, de nincs elég spórolt pénzed? Ne aggódj, padlón vannak a kamatok, könnyedén találhatsz most olcsó finanszírozást. Persze most is fontos, hogy körültekintően válassz pénzügyi szolgáltatót, ebben segít a Pénzcentrum autóhitel kalkulátora:

Lassú cserélődés a toplistán

A belföldi használtautó-piacon 2020-ban is hat márka autói biztosították a teljes forgalom több mint felét. Az első helyen továbbra is az Opel áll több mint 12 százalékkal, miközben a Volkswagen 10 százalék feletti részarányával megerősítette második helyét. A harmadik helyen található Suzuki az éves forgalomból 9 százalékot tudhat magáénak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Ford a negyedik helyen áll 8 százalékkal. Az ötödik és hatodik pozícióban az előző évben helyet cserélt a BMW és a Renault: míg az előbbi 6 százalék fölé tornászta jelenlétét a hazai használtautó-piacon, az utóbbi már csak közelíti ezt a szintet.

A piaci elemzőkkel egyetértve arra számítunk, hogy az autópiaci helyzet fokozatosan, az év közepére normalizálódhat. A főként a második félévre várható általános konjunktúra pozitív hatással lesz majd az autópiac valamennyi szegmensére. Az újautó-eladások és a használtimport újbóli felfutása jelentősen frissítheti majd a hazai használtautó-piacot is, ezért van rá esély, hogy 2021-ben e szegmens forgalma megközelíti, vagy akár kevéssel meg is haladja a 2019-ben beállított 808 ezres csúcsot

- ad előrejelzést Halász Bertalan.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem