2020. július 6. hétfő Csaba

Ezek ma a legrosszabb fürdők Magyarországon: ha teheted, kerüld el


Az üledékből felszabadult foszfor lehetett a fő oka az augusztus végén megfigyelt rendkívüli algásodásnak a Balaton délnyugati területén - írja a HelloVidék. A portál összegyűjtötte az aggályos vízminőségű hazai fürdőket is.

A lap gyűjtése szerint a hazai természetes fürdővizek nagy része, a 2014-2017. közötti időszak adatai alapján, kiváló minősítést kapott az Európai Unió értékelési rendszere szerint. Ezt a vizsgálatot hazánkban az Országos Közegészségügyi Intézet végzi.

Akadt azonban pár fürdőhely, amelynek vize a vizsgálat során kifogásolt kategóriába esett. Ezek az alábbiak:

  • Göd, Felső gödi szabad strand;
  • Máriaújfalu, Hársas strand
  • Makó, Maros Kalandpart
  • Mosonmagyaróvár, Mosoni utcai szabad strand;
  • Jánd, Tisza-parti szabad strand;
  • Tivadar, Tisza-parti szabad strand;
  • Vásárosnamény, Gergelyiugornyai szabad strand;
  • Tiszasziget, Turisztikai Központ "Szabadstrand".

Ha kíváncsi vagy, melyek a legkiválóbb vizű fürdők Magyarországon, olvasd el a teljes cikket IDE kattintva.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS