2019. április 19. péntek Emma

Ezek az ország halálútjai: majdnem minden napra jut súlyos baleset


A balesetek közel 10 százaléka végződött halállal a 4-es főúton 2017-ben, ez volt az ország halálútja abban az évben. De az M1-esen, vagy az M3-ason sem sokkal jobb a helyzet. A fővárosban is rengeteg a baleset, itt az Andrássy út vezet.

A 4-es főúton volt a legtöbb autóbaleset 2017-ben, derült ki az RTL Klub Házon kívül című műsorából: itt 227 balesetből 22 végződött halállal. A második helyen az M3-as autópálya áll 128 balesettel, köztük 3 halállal végződő tragédiával. Harmid helyen az M1-es áll, itt 125 baleset volt, ebből 5 halálos, a 3-as főúton pedig 117-ből hét esetben történt haláleset abban az évben.

Kiderült, hogy az M0-ás körgyűrű szinte minden kilométerére jut egy baleset. A vezetéstechnikai szakértő szerint sok esetben nem ekkora terhelésre méretezték az utakat. Tóth Dezső szerint a legnagyobb baj az, hogy mindenki siet, és nem tartja be a követési távolságokat - ez pedig rengeteg balesetet okoz. Hozzátette, sokszor a vezetési rutin hiánya is problémát okoz: sokan nem tudják felmérni például sem saját, sem mások sebességét. Az utak minősége sem a balesetmentes közlekedést támogatják - fogalmazott.

Az adatok szerint a fővárosban az Andrássy úton volt a legtobb baleset, kilométerenként 18,5, utána a József körút jön 18,4-gyel, majd pedig a Margit körút 11,1-gyel.

Jól jönne 3 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 3 millió forintos hitelösszeget, és 84 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 45 941 forintos törlesztővel a Raiffeisen Bank (THM 8,2 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a K&H (46 000 Ft/hó; THM 8,1%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az Erste (51 352 Ft/hó; THM 11,92 %) ajánlata, de érdemes megnézni az Cetelem és az OTP Bank ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk