2020. szeptember 23. szerda Tekla

Ezek a magyarok megtehetik, hogy többet és drágábban utazzanak


A SZÉP Kártyás fizetés évek óta töretlen népszerűségnek örvend a belföldi szállást foglalók között, aránya egész évben egyenletesen 21 százalék az összes foglalás között. Átfogó elemzés készült, melyből sok érdekesség kiderült a magyarok utazási szokásairól.

A SZÉP Kártyás fizetés évek óta töretlen népszerűségnek örvend a belföldi szállást foglalók között, eddig azonban nem készült olyan elemzés, amely specifikusan ezen szállásfoglalások jellemzőit vizsgálja az összes többi foglalással összevetve - nyilatkozta Leskó Dániel a SzállásKérés.hu Kft ügyvezetője. Az elmúlt 11 hónap anonimizált foglalási adatai alapján készült elemzésből kiderül, hogy

a SZÉP Kártyával fizető vendégek hamarabb és hosszabb időre foglalnak, éjszakánként többet fizetnek, viszont tipikusan kisebb létszámmal utaznak.

A SZÉP Kártyával fizetett szállásfoglalások aránya egész évben egyenletesen 21 százalék az összes foglalás között. Ugyanakkor, ha a foglalásokat a tervezett érkezés helyett a foglalás rögzítésének napja alapján csoportosítjuk, azt látjuk, hogy az év első 5 hónapjában a SZÉP Kártyás foglalások felülreprezentáltak (az összes foglalás 25-30 százalékát teszik ki), míg a nyári időszakban alulreprezentáltak (mindössze 15 százalék), majd szeptembertől év végéig hozzák az éves átlagot.

Mind a teljes szállásköltség, mind az egy főre és éjszakára visszaosztott költség magasabb a SZÉP Kártyás foglalások esetében: a SZÉP kártyával fizető vendég átlagosan 6 930 forintot fizet egy éjszakáért, míg a többi vendég csak 6 050 forintot, azaz 15 százalékkla kevesebbet.

A leggyakoribak a két éjszakás foglalások - fizetési formától függetlenül -, ugyanakkor a SZÉP Kártyás foglalások aránya 3-7 éj időtartam esetén felülreprezentált, 6 éj esetén eléri a 27 százalékot. A legtöbb foglalás az érkezéshez képest 1 héten belül kerül regisztrálásra, de itt a kártyások erősen alulreprezentált, mindössze 15 százalékot tesz ki, míg például 5 hónapos előrefoglalások esetén már 36 százalékos az arányuk.

Talán meglepő, de a SZÉP Kártyás foglalások esetében a gyerek nélküli foglalások átlagos vendégszáma 30 százalékkal alacsonyabb, míg a gyerekkel érkező vendégek esetén a gyerekek létszáma 11 százalékkal alacsonyabb az egyéb fizetési módokat használó foglalásokhoz viszonyítva.

Ezen eredmények  arra is rávilágítanak, hogy a SZÉP Kártya mint belső keresletet ösztönző eszköz működik, hiszen kártyás a foglalások jól kimutatható részénél nemcsak a fizetési mód megváltozását jelenti, hanem ténylegesen olyan utazásokat, amelyek ezen cafetéria rendszer nélkül nem vagy nem ilyen formában, összegben valósultak volna meg. Pontosan ezek a piacra újonnan bekerülő foglalások azok, amelyek a korábban említett eltéréseket okozzák a SZÉP Kártyás, valamint az egyéb fizetési módot használó foglalások jellemzői között.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.18-09.23
Országos

Auchan

09.18-09.23
Országos

Lidl

09.18-09.23
Országos

Spar

09.18-09.23
Országos

Interspar

09.18-09.23
Országos

Tesco

09.17-09.23
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó