Ezek a legnépszerűbb úticélok: nem mindegy, mikor utazunk

2016. március 1. 19:30

2015 nyarán Siófok, az év többi részében pedig Budapest vezette a népszerűségi listát a magyar utazók körében. Úgy tűnik, idén is hasonló lesz a tendencia; január-februárban a főváros mellett Eger volt a legkeresettebb, a tavaszi időszakra azonban nagyobb az érdeklődés a külföldi városok iránt; eddig Róma és Prága szállásaira kattintottak legnagyobb arányban a magyar utazók.

Európában maradunk

Az Európán kívüli úti célok népszerűsége 2015-ben sem nőtt, egyedül Dubajnak volt esélye felvenni a versenyt, ami tavasszal és télen a top 15 legkeresettebb desztináció között szerepelt. A fényűzéséről ismert városra körülbelül kétszer annyit, egy éjszakára, két főre 63 300 forintot szántunk.

A 2016-os előrejelzés a desztinációkat tekintve nem mutat nagy változást az eddigiekhez képest. Az év első két hónapjában belföldön a főváros és Eger, külföldön újból Róma, Prága, Bécs a legkeresettebb. A síelni vágyókat a lengyel Zakopane, valamint az osztrák Semmering és Murau szállásai érdekelték leginkább. Zakopanéban átlagosan 42 300, Semmeringben 37 600, Murau városában pedig 43 900 forintért kerestünk szállást a téli vakációhoz, ami jóval az átlagos összeg felett van. A tavalyi év folyamán a legtöbbet, 32 300 forintot nyáron voltunk hajlandóak kifizetni a szállásért, ősszel ez az átlagösszeg ötezer forinttal kevesebb - derül ki a trivago.hu éves felméréséből.

Ritkán utazunk 4 napnál többre

A kutatásból az is kiderül, hogy míg télen mindössze kettő, addig nyáron és ősszel négy éjszakára terveztük az utazást. A szálláshelyeken elérhető legkeresettebb szolgáltatások közül 2015-ben is kiemelkedett parkolási lehetőség, ami jelzi, hogy a magyarok nagy része autóval indul útnak. Azok közül, akik alkalmazták a keresésnél az erre vonatkozó keresési feltételeket, sokan preferálták azon szállásokat, ahol van televízió, illetve WiFi a szobában, és ahol szívesen fogadják a kisállatokat is. Ami pedig a keresés idejét illeti: az oldal adatai szerint a magyarok jellemzően a nap végén keresnek szállást, este 8-9 óra körül, leggyakrabban hétfő és vasárnap este, de a kedd estét is sokan választják a böngészésre.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem