9 °C Budapest

Ezek a legjobb karácsonyi vásárok: megéri pár órát utazni érte!

2018. november 17. 13:00

Nem csak nyáron, télen is rengeteg csodát tartogat Európa! Főképpen a karácsonyi időszakban érdemes bejárni az öreg kontinenst, hiszen szerte Európában csodás karácsonyi vásárok várnak.

A CNN összeszedte a legjobb karácsonyi vásárokat. A legtöbbet kocsival is elérheted!

Strasbourg, Franciaország

Európa legjobb, és legrégebbi vására a strasbourgi, 1570 óta tartanak itt piacot a karácsonyi időszakban. Napjainkban 10 helyen, több mint 300 stand várja az érdeklődőket, remek ünnepi hangulatot kölcsönözve egész Strasbourgnak. Órákig el lehet bolyongani a kis utcákban, de a Kleber téren álló hatalmas karácsonyfát sem érdemes kihagyni! Minden évben egy "speciális vendég falut" is felhúznak, tavaly például itt izlandi különlegességeket lehetett vásárolni.

Bécs, Ausztria

Az osztrák fővárosban is több száz éves hagyománya van a karácsonyi vásároknak, az elsőt 1298-ban tartották. Bécsben több mint 150 standon árulnak mindenféle karácsonyi dísztárgyat, vagy éppen osztrák ételkülönlegességeket. A piactéren egy hatalmas jégpályát is felállítanak, valamint rendszerint egy klasszikus Betlehem is díszíti a teret.

Prága, Csehország

A város két fő karácsonyi piaca, az Óváros téri és a Vencel téri mindössze öt percnyi sétára vannak egymástól, így egy nap alatt könnyen bejárhatóak - a hatalmas karácsonyfa előbbin áll. A szokásos faházakból a többi között klasszikus cseh ételeket és italokat is lehet vásárolni. A piac különlegessége, hogy még karácsony napjain is nyitva van!

Firenze, Olaszország

A Franciscan Basilica igen imponáló környezetet kölcsönöz a város karácsonyi vásárának, ahol nagyjából 50 standon árulnak mindent, ami az ünnephez kell. A mézeskalácsot és a rétest bűn lenne kihagyni!

Krakkó, Lengyelország

Ha fehér karácsonyról álmodsz, Krakkóban a helyed ugyanis itt gyakorta havazik a karácsonyi időszakban! A városi karácsonyi piacot a főtéren szokták felállítani. Kézzel festett díszek, fűszeres dió, különféle édességek - mi kellhet még? Ráadásul a vásárban olcsók a csecsebecsék - a nyugati árakhoz képest.

Birmingham, Anglia

A szigetország második legnagyobb városa büszkélkedhet a legnagyobb autentikus német karácsonyi vásárral Németországon és Ausztrián kívül. Több mint 120 stand várja a látogatókat, van itt minden az ékszerektől kezdve a kézzel készített játékokig. A látogatók találkozhatnak a Chris Moose nevű éneklő jávorszarvassal is. A Centenary Square-en is van egy kisebb vásár, itt helyi söröket és kolbászokat is árulnak.

Koppenhága, Dánia

Bár a Tivoliban egész évben működik piac, a hely igazán a karácsonyi időszakban éled fel! A karácsonyi fények, és az élőzene igen kellemessé teszik a koppenhágai vásárt, december 13-án pedig minden évben megtartják a Lucia felvonulást, ilyenkor 100 lány jártja körbe a teret gyertyákkal. A Tivoli Kertben pedig december 25-én, 26-én és 31-én is tűzijátékot tartanak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Berlin, Németország

Berlin a karácsonyi piacoknak köszönhetően rendkívül népszerű az ünnepi időszakban. A város arra törekszik, hogy a 2016-os terrortámadás után ismét biztonsággal kinyithassanak a vásárok. Rengeteg csodás helyen élvezheted a kolbászodat és a forralt borodat, de ha a karácsonyi időszakban csak egyetlen vásárt van időd megnézni, akkor a legnagyobb, a Gendarmenmarkt legyen az!

Brüsszel, Belgium

A brüsszeli Winter Wonder már-már egy valóságos fesztivál! Több mint 200 bódéból árulnak gofrit, belga sört, forró csokoládét és forralt bort, emellett jégkorcsolyázni is lehet, és óriáskerék is van! Még angol nyelvű idegenvezetést is tudsz kérni, ha nem tudod, hol kezdj neki!

Barcelona, Spanyolország

A Fira de Santa Llúcia régi hagyomány a városban, egészen 1786-ig nyúlik vissza. Egynapos rendezvényként kezdődött december 13-án, Santa Llúcia ünnepe alkalmából, de azóta egy háromhetes karácsonyi vásárra fejlődött. A katedrális előtti téren több mint 300 standon kínálnak mindenfélét a hangszerektől kezdve a kézzel készült játékokig.

Zágráb, Horvátország

A zágrábi vásár egymás után kétszer is a legjobb téli úticél lett a European Best Destinations nevű portál szerint. A Jelacic tér környékén jégpálya, jégszobrok, bárok, utcai éttermek várják a látogatókat. A városban karácsonyi villamos is jár, amelyen a Télapó várja a gyerekeket.

Külföldön karácsonyoznál, de nincs miből?

A pihenés nagyon fontos, főkepp így az év vége felé. Ki kell pihenni az egész éves hajtást, a környezetváltozás és a pihenés ki tud húzni a mindennapi monotonitásból! 350 ezer forintból például a fent említett városok bármelyikére elutazhatsz a pároddal egy kellemes ünnepi hétre! A Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátora szerint ekkora összeget, másfél éves futamidő esetén, már havi 20 798 forintos törlesztővel felvehetsz az UniCreditnél, de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 21 205 forintos törlesztőt, illetve az OTP 22 214  forintos törlesztőrészletet ígérő konstrukciója sem. További bankok ajánlataiért (illetve a konstrukciók pontos részleteiért) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem