2020. július 7. kedd Apollónia

Ezek a legjobb cukrászdák a Balatonnál - itt a lista!

  • Pénzcentrum.hu
  • 2012. augusztus 11. szombat 08:08

Hasonlóan a legjobb balatoni éttermek, s halsütők összesítéséhez, elkészült a legjobb balatoni cukrászdák, s fagylaltozók 2012-es toplistája is. A mezőny azonban már koránt sem annyira vegyes, mint a halbüfék, illetve éttermek esetében - a cukrászdák már jóval koncentráltabban helyezkednek el, mint a korábbi összesítésben szereplő vendéglátóhelyek. A legjobb kilenc balatoni cukrászda közé főként füredi, valamint siófoki címek kerültek be.


Bár Európa más országaihoz képest Magyarországon némileg kisebb a népszerűsége a fagylaltnak, még így is a legkedveltebb nyári édességek közé tartozik. A jeges édesség előnye pedig nyáron - főként a legnagyobb kánikulában - még inkább egyértelmű. De nincs ez másként természetesen a cukrászsütemények esetében sem. A nyaralás alkalmával szinte a legtöbb család szívesen tér be egy-egy cukrászdába-fagylaltozóba néhány percnyi "édes életért".


A jeges édesség, s a cukrászsütemények népszerűsége ugyanakkor nagyban függ a felszolgált áru minőségétől, s így van ez a cukrászsütemények esetében is. Éppen ezért szedte egy csokorba a legjobb balatoni cukrászdákat, fagylaltozókat a Magyar Konyha. A mezőny azonban már koránt sem annyira vegyes, mint a halbüfék, illetve éttermek esetében. A cukrászdák, fagylaltozók rangsorában szereplő vendéglátóhelyek földrajzilag már jóval koncentráltabban helyezkednek el. A top9-es listában ugyanis öt vendéglátóhely is Balatonfüreden, illetve Siófokon található. A képzeletbeli dobogó legfelső, valamint második fokára például egy-egy füredi egység állhatott fel. A bronzérmes pedig egy siófoki cukrászda lett.

Kattints ide és nézd meg a legjobb balatoni éttermek, halsütők toplistáját. Az alábbi térképes összesítésen az éttermeket - "késsel villával", a halsütőket - vasmacskával, a cukrászdákat pedig egy sárga házikóval jelöltük.Ezek a legjobb balatoni vendéglátóhelyek 2012-ben nagyobb térképen való megjelenítése

Az gasztronómiai magazin összesítésében talán egyetlen kakukktojás található. A 8+1-ik helyre felkerült kerék bár ugyanis nem tekinthető egyértelműen sem cukrászdának, sem fagylaltozónak. A balatoni kerékpárosok egyik közkedvelt pihenőhelye ugyanakkor mindenképp megér egy misét, hiszen a Balaton egyik fő turisztikai lehetősége éppen a kerékpáros turizmusban rejlik. Hiába épült ki ugyanis a tó körüli kerékpárút, addig nem lehet fellendülésre számítani a szegmensben, ameddig a kapcsolt vállalkozások nem nyújtanak megfelelő szolgáltatást.


Végezetül pedig bár a magazin összehasonlítása vélhetően szubjektív alapokon nyugszik, de mindenképp üdítő, hogy akadnak értékelhető vendéglátóhelyek a Balaton partján szép számmal. Korábban ugyanis - akár alig néhány évvel ezelőtt - már az is élmény számba ment, ha árérték arányban nem lehetett panasz egy-egy vendéglátóegységre. Úgy tűnik azonban, egyre inkább igény van a magasabb gasztronómiai kultúrát, s a minőségi szolgáltatást nyújtó intézményekre. Ez pedig talán újra életet lehel a Balaton hosszú évek óta hanyatló idegenforgalmába. A szakértők ugyanis egyet értenek abban, a magyar tengerben hatalmas kiaknázatlan lehetőségek vannak.

Továbbra is várjuk az olvasói leveleket! Amennyiben Te is tudsz értékelhető vendéglátóegységet a Balaton környékén - legyen az egy jó étterem, egy halbüfé, vagy akár egy cukrászda -, írd meg a penzcentrum@penzcentrum.hu e-mail címre.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS