2019. április 23. kedd Béla

Ez most komoly?! Ekkora béremelést kapnak a MÁV dolgozói: mire elég ez?


A Vasúti Érdekegyeztető Tanács (VÉT) 2019. március 25-i ülésén a MÁV Zrt. és a képviselettel rendelkező szakszervezetek megállapodtak az 5 százalékos bérfejlesztés végrehajtásáról -írja közleményében a MÁV.

A MÁV vezetése által előterjesztett javaslat - a 2017-2019-es időszakra vonatkozó, a MÁV Zrt. és a vasutas érdekképviseletek által kötött hároméves bérmegállapodásnak megfelelően, a 2017. évi átlagosan 13 százalékos, majd 2018. évi átlagosan 12 százalékos bérfejlesztést követően - az idei évre meghatározott, átlagosan 5 százalék mértékű bérfejlesztés végrehajtására vonatkozott - írják.

A VÉT ülésén a vasúttársaság és a szakszervezetek dr. Homolya Róbert MÁV Zrt. elnök-vezérigazgató vezetésével a munkáltatói javaslatot megvitatták, és megállapodás született a 3 éves bérmegállapodás szerinti, a nem vezető beosztású munkavállalókat érintő 2019. évi 5 százalékos béremelésről, 2019. január 1-jéig visszamenőleges hatállyal.

2019. január 1-jétől a BSc / BA (felsőfokú alapképzés) végzettséghez kötött munkakörökben az alapbérek minimuma 315 000 Ft/hó, az MSc / MA (felsőfokú mesterképzés) végzettséghez kötött munkakörökben 360 000 Ft/hó összegre változik.Az idei évre megkötött bérmegállapodás alapján a munkáltatói önkéntes nyugdíjpénztári tagdíj-kiegészítés bruttó mértéke 0,5 százalékkal nő, így az a MÁV Zrt.-nél 3,5 százalékról 4 százalékra változik.

A vállalat közleménye szerint ezzel egyetértve, a szakszervezetek kijelentették, hogy támogatják a munkáltató hatékonyságnövelő intézkedéseit, az ebből eredő megtakarítások a jövőbeni bérfejlesztés alapját képezhetik. Ugyanakkor fenntartották azt a korábbi álláspontjukat, hogy a megállapodásban szereplő béremelésnél nagyobb bérfejlesztést látnak indokoltnak. A felek leszögezték, hogy érdekeltek egy újabb középtávú megállapodás megkötésében, melyért mindent meg fognak tenni.

KIHÚZNA A BAJBÓL 300 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 300 ezer forintos hitelösszeget, és 24 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 14 261 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 13,79%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 14 875 forintos törlesztőt (THM 18,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk